Türklerin evine BNP imzalı saldırı

Ev sakinlerinden Mesut Akın, olayı polise bildirdiklerini belirterek ırkçı saldırılara karşı toplumun sessiz kalmamasını istedi.

Londra’da tercümanlık ve avukat yardımcılığı yapan Akın, polisin yazıyı “Kamu düzenini bozmaya yönelik ırkçı saldırı” katagorisinde değerlendirdiğini ve saldırganların yakalanması durumunda ciddi cezalara çarptırılabileceklerini söyledi.

Akın, “Yukarıdaki daire yaşayan komşu kadın yazı ve boyayı farkedince beni uyardı. Haliyle çok korkmuş. Saldırının bayramda yapılması da düşündürücü. Biz boyayı farkettiğimizde çok tazeydi. Yarım saat önce saldırının yapıldığını düşündük” dedi.

Saldırıyı hemen polise bildirdiklerini belirten Akın şöyle devam etti:

“Hemen polis çağırdık. İki polis geldi ve bizimle görüştüler. İfadelerimizi alıp not tuttular. Kamu düzenini bozmaya yönelik ırkçı saldırı olarak değerlendireceklerini söylediler. Ertesi gün gelen polis de kapının fotoğrafını çekip el yazısını inceleyerek arşivleyeceklerini söylediler. Ayrıca boya örneği aldılar…”

Akın, Leyton Stone bölgesinde böylesi bir saldırıyla ilk kez karşılaştığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bölgemizde BNP’nin imzasıyla böylesi bir ırkçı saldırıya ilk kez tanık oluyorum. Eskiden Haringey’de bu tür olaylara rastlanıyordu. ‘BNP’li gençler partilerinin son seçimlerde gücünü artırıp Avrupa’da milletvekili çıkarınca horozlanmaya da başladılar’ diye düşündüm. Aklıma gelen bir başka konuda The Turkish Times da Afganistan işgaline karşı yazılar yazmıştım. Bu konuda da ‘bir provakasyonu da olabilir’ diye de düşündüm hani…”

“Bu tür saldırılarda aktif tutum almak gerekir” diyen Akın “Irkçı saldırının niteliği ve biçimi ne olursa olsun kesinlikle sessiz kalınmamalı. Mutlaka polise başvurulmalı. Irkçılara meydan bırakmamalıyız…” dedi.

827910cookie-checkTürklerin evine BNP imzalı saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.