Türklerin lobisi Ermeni Tasarısı’nı erteletti

İngiltere Türk Diyalog Komitesi ve diğer derneklerin müdahale etmesiyle Edinburgh  Belediye Meclisinde, “Ermeni soykırımı” nı tanıyan ve destekleyen tasarı, 30 Haziran 2005 tarihine ertelendi. 


İngiltere Türk Diyalog Komitesi’nden yapılan açıklamada gelişmeler şöyle oldu:


“İngiltere Türk toplumunun tüm uyarına karşın,20 Mayıs 2005’te Edinburgh Belediye meclisinde, sözde Ermeni soykırımını  destekleyen ve Ermenistan Büyükelçisi’nin de hazır bulunduğu bir sempozyum düzenlendi. 


Edinburgh Belediye Meclisi İskoçya İşçi Partisi  grubu lideri , ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Donald Anderson, aynı gün (20 Mayıs 2005 ‘te) Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ve Türk toplumu temsilcilerine goöderdigi mektupta , “Ermeni soykırımını şahsen tanıdığını ve bunun resmen tanınması için de çalışacağını bildirdi.


Türk tarafına haksız ithamlarda bulunan sempozyumu ve bu açıklamayı yoğun sekilde protesto eden ve İngiltere Türk Diyalog Komitesi vasıtasıyla kampanya başlatan İngiltere Türk toplumu, belediye meclisi uyeleri ile irtibata geçerek, 2 Haziran’da sözde Ermeni soykırımına atıfta bulunan karar tasarısının oylanmasını  gündemden çıkartarak, 30 Haziran’a kadar gündeme alınmamasını  saglamayı başardı. 


Kulis faaliyetlerinde Edinburgh Belediye Meclisinde; muhafazakar parti grubunun destegi de sağlandı.


30 Haziran 2005 tarihinde Belediye Meclisi’ne getirilecek bu tasarıya engel olmak ve Türk tezlerini tanıtmak için yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Ancak, Belediye Meclisi’ndeki İşçi Partisi çoğunluğunun tasarıyı kabul etmesi muhtemel görünüyor.”


Ayrıca İngiltere Türk Diyalog Komitesi’nden yapılan açıklamada http://www.turkish-network.org/ adresinde bir e-posta kampanyası başlatıldığı ve www.btcd.org.uk/press.asp sayfasın da da gelismelerin anlatıldığı yer aldı.  

781780cookie-checkTürklerin lobisi Ermeni Tasarısı’nı erteletti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.