Türkmenbaşı’nın yerine seçim

Gurbanguli Berdimuhammetov: Şu anda Devlet Başkan Vekili olan ve on yıldır hükümet üyesi olan diş hekimi Gurbanguli Berdimuhammetov, seçimin favorisi gösteriliyor.

İshanguli Nuriyev: Ülkede 2005 sonundan bu yana Petrol, Gaz ve Doğal Kaynaklar Bakan Yardımcısı olan İshanguli Nuriyev, daha önceki yıllarda, çeşitli devlet işletmelerinde mühendis ve başmühendislik görevlerinde bulundu.

Muhammednazar Gurbanov: Tarım alanında uzman bir muhasebeci olan ve devlet başkanlığı için en az deneyim sahibi olduğu belirtilen Muhammednazar Gurbanov’un, 2000 yılında Lebab bölgesindeki Karabekaul yöresinin başkanlığına atanmasıyla meslek yaşamında doruk noktasına ulaştığı kaydediliyor.

Aşirniyaz Pomanov: 45 yaşındaki elektrik mühendisi Aşirniyaz Pomanov, devlet başkanlığının en genç adayı. Pomanov’un siyasi yaşamı, 2005’te nüfusu 60 bin olan Türkmenbaşı kentine belediye başkanı olmasıyla başladı.

Orazmyrad Garadjayev: Mühendis olan Orazmyrad Garadjayev, 2005’ten bu yana güneydeki 35 bin nüfuslu Abadan kentinin belediye başkanlığını yapıyor. Garadjayev, eski SSCB döneminde Türkmenistan Komünist Partisinin Aşkabad temsilciliğinde ideolog olarak görev yaptı, daha sonra Abadan kenti belediyesinde başmühendis olarak çalıştı.

Amaniyaz Atacikov: Hidrolik mühendisi olan Amaniyaz Atacikov, 2001 yılına kadar kendi uzmanlık alanında çalıştı, 2005’te Daşoğuz bölgesinde birinci vali yardımcılığı görevine getirildi.

1146030cookie-checkTürkmenbaşı’nın yerine seçim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.