Türkmenistan ile gaz sorunu çözüldü

Yuriy Ehanurov “Birkaç gün devam eden tüm  anlaşmazlıkların ortadan kaldırıldığını” belirtti.

“Bu  sabah Türkmenistan Ukrayna Büyükelçisi Türkmenistan Dış İşleri Bakanlığı’na davet edildi ve verimli konuşma sonuçunda Türkmenistan tarafına gazla ilgili ortaya çıkan durum hakkında bilgi verildi ve taraflar anlaşma mutabakatına vardılar “diye belirten Ukrayna Başbakanı ayrıca yapılan konuşmadan sonra Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’ya da bilgi verdiğini açıkladı.

Ukrayna Başbakanı Yuriy Ehanurov Enerji Bakanı İvan Plaçkov ve NAK “Naftagaz Ukrayına” Başkanı Aleksey İvçenko ile sabah yaptığı  gçrüşmede Türkmenistan gazın ödemeleri ile bilgi aldı.

Yuriy Ehanurov’un verdiği bilgilere göre Ukrayna’ya davetli olan Türkmenistan Devlet Başkanı Türkmenbaşı’nın ziyaret hazırlıkları için bir komisyon hazırlıklara başlandığını söyledi.

20 Şubat 2006 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov Türkmenbaşı Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde Ukrayna’nın Türkmenistan’a Türkmen gazı borçlarının 158,9 mln.dolara çıktığını ve bunların ancak 2005 yılı içerisinde 143,3 milyon  olduğunu belirtti.

Ukrayna, her yıl Türkmenistan’dan 36 milyar küpmetre gaz alıyor, bu da Ukrayna’nın gaz ihtiyacında yüzde 45  Türkmenistan gazına bağlı olduğunu gösteriyor.

FOTOĞRAF: Başbakan Yuriy Ehanurov

1123990cookie-checkTürkmenistan ile gaz sorunu çözüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.