TRT Genel Müdürü’ne yol göründü

Seçim dönemi yayınları nedeniyle muhalefetin hedefi haline gelen TRT’de, genel müdür İbrahim Şahin’in görevden alınabileceği, yerine de Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen TRT Türk Koordinatörü Nasuhi Güngör veya Bülent Arınç’a yakınlığıyla tanınan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün atanabileceği belirtiliyor.

Kurum kulislerinde Şahin’in “paralel yapı” operasyonlarını etkili bir şekilde yapamadığı için hükümette rahatsızlık yarattığı konuşuluyor.

RTÜK üyesi Ali Öztunç, TRT’nin 30 Mart yerel seçimleri sürecinde yayın ilkelerine uymadığı gerekçesiyle TRT Genel Müdürü Şahin’in istifasını istemişti. Öztunç, TRT’ye ilk kez bir seçim sürecinde taraflı yayın nedeniyle 3 yayın durdurma cezası verilmesini, çağrısına gerekçe olarak göstermişti. Bu iddiaya İbrahim Şahin, “Tarafsızlığını kaybetmiş bir RTÜK üyesi, bir başka kamu görevlisini istifaya davet edecek en son kişidir” karşılığı vermişti. Öztunç da bunun üzerine “İstifa talebi benim kişisel görüşüm değil kanunun açık hükmü gereğidir. Tarafımıza atfedilen taraflılık ifadelerini, YSK’nin TRT’yi mahkûm ettiği üç yargı kararıyla iade ediyorum” demişti.

Bu polemiğin ardından TRT Genel Müdürü’nün izne ayrıldığı ve görevden alınabileceği yorumları yapılmaya başlandı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre genel müdür bu tartışmalarla ilgili olarak izne ayrılmadı, seçim sonrasında yalnızca iki günlük yurtdışı programına katıldı. Ancak bu durum, genel müdür ile ilgili bir rahatsızlık olmadığı anlamına gelmiyor. Muhalefetin ısrarla gündemde tuttuğu TRT’nin tarafsızlığı konusunda yaşanan tartışmalar çerçevesinde Şahin ile ilgili rahatsızlık hükümet kanadında yaşanıyor.

Ancak rahatsızlığın bir diğer ve önemli boyutu olarak ise 17 Aralık’ın ardından kopan hükümet-cemaat ilişkilerinde Şahin’in yeterince net tavır sergileyememesi olarak gösteriliyor.

Peki görev süresinin dolmasına yaklaşık 1 yıllık bir zaman kalan İbrahim Şahin, bu süreden önce görevden alınırsa ya da istifa ederse yerine kim atanacak? Ankara kulislerinde iki ismin üzerinde duruluyor. Bunlardan biri 3 yıldır Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevini yürüten, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eski danışmanı ve eski Başbakanlık Sözcüsü Kemal Öztürk. Kulislerdeki iddialar öylesine yoğun ki, Öztürk’e şimdiden “tebrik” telefonlarının bile gittiği söyleniyor. Kulislerde adı geçen bir diğer isim ise hükümete yakınlığıyla bilinen Nasuhi Güngör. Fırat Kozok / Cumhuriyet

1418290cookie-checkTRT Genel Müdürü’ne yol göründü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.