Trump: Aşı olsa da olmasa da ABD yeniden açılacak

ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl sonuna kadar bir koronavirüs aşısı bulunması hedefini duyururken, “aşı olsa da olmasa da” ülkede faaliyetlerin yeniden başlayacağını” duyurdu.

Aşı bulma çabalarına “Işık Hızı Operasyonu” adını veren Trump, net bi şekilde aşı olmasa da Amerikalılar’ın normal yaşamlarına dönmesi gerektiğini söyledi.

Ancak birçok uzman, koronavirüs aşısının bir yıl içinde geliştirilebileceğinden şüpheli.

Işık Hızı Operasyonu ne?

Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı, projenin umut vaat eden 14 aşı adayının hızlandırılmış araştırması ve onayıyla başlayacağını belirtti.

Trump “Ülkemizin Mahnattan Projesi’nden bu yana hiç görmediği dev bir bilimsel, endüstriyel ve lojistik girişim” dedi.

Emekli bir general ve eski bir sağlık yöneticisini operasyonun başına getiren Tump, aşının bulunması ve dağıtılması için hükümet ve özel sektörün işbirliği yapacağını söyledi.

İlaç devi GlaxoSmithKline’ın aşı biriminin eski yöneticisi Moncef Slaoi operasyona liderlik ederken, General Gustave Perna dağıtımdan sorumlu olacak.

Trump’tan sonra konuşan Slaoi 2020 sonuna dek “birkaç yüz milyon doz aşı dağıtılacağından emin olduğunu” söylerken, daha önce New York Times’e verdiği mülakatta, takvimin biraz iddialı olduğunu kabul etti ama “başarılabilir bir şey olduğunu düşünmeseydim bu işe girmezdim” dedi.

2415510cookie-checkTrump: Aşı olsa da olmasa da ABD yeniden açılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.