Trump: DSÖ’ye sağlanan fonları askıya alabiliriz

Trump, Kovid-19 salgınında “Çin yanlısı davranmakla” suçladığı Dünya Sağlık Örgütüne verdikleri fonları askıya almayı düşündüklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında “Çin yanlısı davranmakla” suçladığı Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) verdikleri fonları askıya almayı düşündüklerini duyurdu.

Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü’nün Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında konuşan Trump, sözlerine “Bu hafta çok acı verici olacak, bir canavara karşı savaşıyoruz” ifadeleriyle başladı.

Anadolu Ajansının aktardığına göre DSÖ’nün Kovid-19 salgınında bazı çağrıları yapmakta geç kaldığını savunan Trump, örgütün ABD’nin Çin’e yönelik seyahat yasağına da karşı çıktığını söyledi.

Trump, DSÖ’nün “Çin odaklı” çalıştığını öne sürerek “DSÖ’nün işleyişine bir bakacağız. Ancak DSÖ’ye sağladığımız fonları büyük oranda askıya alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin bu yöndeki sorularını tekrarlaması üzerine ise Trump ton yumuşatarak “Bunu kesin yapacağımızı söylemiyorum ama bunu yapmayı düşüneceğiz” şeklinde konuştu.

Basın toplantısındaki bir gazetecinin “DSÖ Çin odaklı, derken neyi kastediyorsunuz” sorusunu ise Trump, “Önce Çin’e sınırlarımızı kapatmamamızı söylediler. Vuhan’da olanları görmeleri gerekirdi. Görmüş de olmalılar ama bunları bildirmediler” şeklinde yanıtladı.

Trump, Kovid-19 salgının başında “Virüse grip gibi davranın” açıklamalarının anımsatılması üzerine, “Bu salgını grip ile karşılaştırdım çünkü dünya tarihindeki en kötü pandemi 1918’deki İspanyol gribiydi” açıklamasını yaptı.

2405010cookie-checkTrump: DSÖ’ye sağlanan fonları askıya alabiliriz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.