Trump Kuzey Kore lideri Kim’le görüşme için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump önümüzdeki ay veya haziran başında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşmeyi planladığını söyledi. Trump görüşmelerin Kuzey Kore’nin nükleer silah programının sona ermesini sağlayacağını umduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump dün kabine toplantısının başında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Trump, “Mayıs ayında ya da haziran ayı başında onlarla bir araya geleceğiz. Her iki tarafın da büyük saygı göstereceğini düşünüyorum ve umarım ki Kuzey Kore’nin nükleer silahlarının yok edilmesine ilişkin bir anlaşma yapabiliriz” dedi.

Trump, “Onlar böyle söyledi. Biz de böyle dedik. Umarım, uzun yıllar boyunca olduğundan çok farklı bir ilişki olacak” şeklinde konuştu.

Trump bu açıklamayı Kuzey Kore’nin ABD ve Güney Kore ile yapacağı görüşmelerden ilk kez söz etmesinden birkaç saat önce yaptı.

Kuzey Kore devlet medyasına göre Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un dün başkanlık ettiği parti toplantısında Washington ile yapılacak görüşmeleri ve Güney Kore ile 27 Nisan’da yapacağı zirveyi değerlendirdi.

KİM ÖNCE GÜNEY KORE LİDERİYLE GÖRÜŞECEK

Kim ve Trump arasındaki görüşme, Kuzey ve Güney Kore arasında 10 yıldan uzun süredir ilk kez 27 Nisan’da yapılacak zirveden sonra gerçekleşecek.

2176560cookie-checkTrump Kuzey Kore lideri Kim’le görüşme için tarih verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.