TÜSİAD, Prodi’den destek istedi

Roma temaslarına ilişkin Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Cumhuriyetin 84. yılını kutlamaktan “gurur ve mutluluk” duymakla birlikte, “aynı zamanda çok acılı, kederli ve öfkeli” olduklarını belirten Yalçındağ, “Bu karışık duygularımızı, Sayın Prodi’yle de paylaştık. Kederimizi ve öfkemizi anlamaları gerektiğini belirttik. Prodi’ye, terörizmle mücadelemizde bir müttefik olarak bize destek vermeleri gerektiğini söyledik” diye konuştu.

Yalçındağ, “Prodi, bize bu konuda Başbakanımızı aradığını da belirterek acımızı ve öfkemizi çok iyi anladığını ifade etti” dedi.

Prodi, Türkiye’nin maruz kaldığı terör saldırılarını kınadığını ifade etmekle birlikte Kuzey Irak’a yapılacak olası bir askeri operasyona yönelik endişelerini de ima ederek bu konuda aceleci davranılmamasını salık verdi.

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Prodi’ye, Türkiye’nin terörle mücadelesinde, sözel destekten de öte AB ülkelerinde terör örgütünün finansal kaynaklarının kesilmesinin, terör örgütü elemanlarının barındırılmaması ve tutuklanmaları gibi konuların büyük önem taşıdığını anlattıklarını da kaydetti.

“ABD, NATO VE AB YANIMIZDA OLMALI”

Yalçındağ, Türkiye’nin güvenlikle ilgili her konuda özverili bir şekilde NATO’nun yardımına koşmuş olduğunu hatırlatarak, “Hem ABD hem NATO, hem de AB, terörle müdahalemizde bizim yanımızda olmalıdır. Şimdi de onların bize yardımcı olma zamanıdır” dedi.

Yalçındağ, “bu işler sadece ekonomik işbirliğiyle yürümüyor. Türkiye olarak şu an en önemli sorunumuz terörle mücadele olduğuna göre, bu konuda da bizlere yardım etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

1160520cookie-checkTÜSİAD, Prodi’den destek istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.