TSK, IŞİD hedeflerini vuruyor

Kilis’te, Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş da yaralandı. TSK birlikleri ateşe 4 tankla karşılık verirken, IŞİD mevzilerinin tahrip edildiği bildirildi. Diyarbakır’dan kalkan F-16’lar da çatışmanın olduğu bölgeye doğru havalandı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, ateş açan 5 IŞİD militanından birinin öldürüldüğü, örgüte ait 3 aracın da vurulduğu bildirildi.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu, 1 astsubay şehit oldu. Saldırıda 2 uzman çavuşun da yaralandığı bildirildi.

PİKAP İMHA EDİLDİ, 1 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Açılan ateşe, angajman kuralları gereği, TSK sınır birlikleri tarafından anında karşılık verildi. TSK güçlerinin açtığı ateşte 1 IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD militanının cesedi, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.

Militana ait 1 roketatar, 1 kalaşnikof ve çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.

TANK, ZIRHLI ARAÇ VE OBÜS

Güvenlik güçleri Suriye’nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve “cehennem topu” olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı.

“TSK ÜÇ KÖYÜ VURDU, IŞİD HAVAN TOPU ATTI”

Yerel kaynaklar, bölgede bulunan IŞİD kontrolündeki Silsile, Ayyaşe ve Mola Yakup köyleri obüslerle vurulduğunu söyledi. IŞİD de havan topuyla karşılık verdi. Çatışmalar dolayısıyla Ayyaşe köyü tamamen boşaltıldı.

GENELKURMAY: 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 3 ARAÇ VURULDU

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, birliklere ateş açan IŞİD militanının öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca teröristlere ait 3 aracın da imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“23 Temmuz 2015 günü saat 13.30’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı beş teröristçe açılan ateş sonucu, bir Kahraman Astsubayımız şehit olmuş, iki Uzman Çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.”

F-16 SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

Diyarbakır’dan kalkan F-16 savaş uçakları da Kilis’te çatışmanın olduğu bölgeye doğru havalandı.

Kaç tane F-16 savaş uçağının sınıra doğru hareket ettiği konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Olayla ilgili açıklama yapan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ellerinden yaralanan 2 uzman çavuşun 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Valinin açıklamasına göre, yaralı askerlerin sağlık durumları iyi.

KOMUTAN BÖLGEDE

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da çatışmanın olduğu bölgeye gitti.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Kilis Valiliği’nden dün yapılan açıklamada son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti.

Kilis Valiliği açıklamasında, “Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00’dan başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00’da bitecek şekilde beş gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir” denildi.

BORDO BERELİLER DE SINIRDA

Öte yandan sınırdaki gelişmeler nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler de Kilis’e gelmişti.

1458610cookie-checkTSK, IŞİD hedeflerini vuruyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.