TSK komuta kademesi değişmedi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YAŞ kararların onaylıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kamuoyuna açıklandı. Yüksek komuta kademesinde değişiklik yapılmadı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele görevlerine devam edecek.

Jandarma Genel Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay 2. Başkanlığına ise 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar atandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığına Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün, 1. Ordu Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever’in, 2. Ordu Komutanlığına Orgeneral İsmail Metin Temel’in, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına ise Orgeneral Tahir Bekiroğlu’nun atandığını duyurdu.

3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in de görevlerine devam edeceğini belirten Kalın, “Kararlar milletimize ve ordumuza hayırlı olsun.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de YAŞ üyelerini yemekte ağırlarken

99 albay general ve amiralliğe yükseltildi

YAŞ kararları kapsamında 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekli oldu.

Bir general de yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül’den itibaren emekliye ayrılacak.

YAŞ dün tarihte ilk kez Genelkurmay Karargahı yerine Çankaya Köşkü’nde toplanmış, toplantıya Başbakan Binali Yıldırım başkanlık etmişti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük tasfiyesi kapsamında, “Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı oldukları” gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilenler arasında darbe girişimi dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında tutuklu olan YAŞ üyesi ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile 2. Ordu Komutanı Adem Huduti de bulunuyor.

1863780cookie-checkTSK komuta kademesi değişmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.