TSK’dan ‘darbe söz konusu değil’ mesajı

“Demokrasiye bağlılığını her ortamda dile getiren Türk Silahlı Kuvvetleri’nde idari ve adli mekanizmalar sürekli ve etkin olarak çalıştırılmaktadır” denen açıklamada, TSK’da disiplinin mutlak itaat ile tek emir komutanın esas olduğu vurgusu yapıldı.

TSK’nın yürüttüğü operasyonlar hatırlatılırken, “Bazı medya organlarında hiç bir dayanağı olmadan yapılan haber ve yorumlar doğal olarak kahraman silah arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, tüm mensuplarımızı rahatsız etmektedir” ifadeleri yer alıyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nın söz konusu haberlerle ilgili hukuki işlemlerin başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu da kaydediliyor.

‘Ordu içinde paralel yapı’ iddiaları

Türkiye’de basında yer alan bazı haberlerde, TSK içerisinde Fethullah Gülen cemaatine yakın personelin darbe hazırlığında olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.
Balyoz davasından beraat etmiş olan emekli kurmay Albay, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, iddiaların gerçekçi olmadığını söylemişti.

Çiçek, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, “Ordudaki Fethullahçıların darbe yapacağı iddiasına güler geçerim. Böyle bir tehdit algılamıyorum. Fethullahçılar zaten şu anda Fethullahçı olmadıklarını kanıtlamaya çalışıyorlar” demişti.

1483140cookie-checkTSK’dan ‘darbe söz konusu değil’ mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.