Tsunami konserinden 1.2 milyon Sterlin


Yıldızlar tsunami kurbanları için umudun şarkısını söyledi. Konserin, Afrika için yapılan Live Aid Konserinden sonra yapılanların en büyüğü olduğunu ıklandı.


Tsunamizedeler için 1.25 milyon Sterlin toplandı. İngilterede halkın topladığı yardım 200 milyon Sterline ulaştı…


Organizatör Paul Sergeant, üç hafta gibi kısa bir sürede hazırlanan konser için üç bin gönüllünün çalistigini söyledi. “Yedi saatlik konserin ilk 60 bin bileti üç gün içinde satıldı. Bin adet ek bilet ise 20 dakika içinde tükendidiyen Sergeant, tsunami kurbanlarına yardım için toplanan 1 milyon 250 bin Sterlin miktarın bir başarı olduğunu da sözlerine ekledi.


YILDIZ YAĞMURU


Yıldızlar, Beatles‘ın bir şarkısından ödünç alınanarkadaşlarınızdan ufak bir yardımsözleri altında sahneye çıktılar.


Klasik, rap, rock ve pop yıldızlarının yardım için kolları sıvadığı konserde yer alan ünlü sanatçı ve gruplar arasında; Snow Patrol, Embrace, Lemar ile Aled Jones, Kelly Jones Feeder ve Liberty X yer aldı.


Başbakan Tony Blair, Galler Ülkesi Bakanı Rhodri Morgan, Prens Charles ve Galler Ülkesinin rugby hocası Mike Ruddock da konsere kutlama mesajı gönderenler arasındaydı. Sharon Osbourne ve Bono ise videoda görüntülü mesajlarında izleyicileri yardıma çağırdı.


Gelecek ay Eric Clapton‘ınTears in Heavenşarkısıyla yapılacak yardım amaçlı single sayesinde bu konserin tekrarlanacağını belirtildi. Bu konserden elde edilecek bağışlar da tsunami kurbanı yetim çocuklara gönderilecek.

777690cookie-checkTsunami konserinden 1.2 milyon Sterlin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.