Türkiye ve KKTC turizmi Londra WTM’e geliyor

Her yıl Türkiye ve KKTC’deki turizm sektörünün çok büyük önem vererek katıldığı World Travel Market (WTM) fuarı, bu yıl 40’ncı kez 5-7 Kasım arasında Excel Fuar Alanı’nda yapılacak.

Dünyanın dört bir yanından alıcılarla satıcıların bir araya geleceği uluslararası bir fuar olan WTM ilk iki günü Club üyeleri ile basın mensuplarına, son iki günü ise Club üyelerinin yanı sıra turizm profesyonelleri ve öğrencilere kapılarını açacak.

WTM Londra Turizm Fuarı daha çok piyasada belli bir yer edinmiş firmaların gövde gösterisi haline geliyor. Fuar firmaların pazarda tanınmaları, ülkelerin kendilerini halka tanıtmaları açısından önemli bir konuma gelmiş durumda. Ülke tanıtımı yapan standlarda ziyaretçilere çok sayıda katalog broşür ve harita dağıtılarak bu sayede standlar başarılı bir şekilde ülkelerini tanıtabilme fırsatı buluyor. Fuara havayolları, oteller, tur operatörleri, seyahat acenteleri, finansman servisleri, medya, gece kulüpleri restoranlar ve ülkelerin turizm bakanlıkları iştirak ediyor. Fuarla ilgili daha fazla bilgiyi WTM’in resmi web sitesi wtmlondon.com almak mümkün.

TÜRKİYE VE KKTC STANDLARI

Excel London fuar alanında bu yıl da 200’e yakın ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Fuarda Türkiye, toplam 783 metrekarelik bir alanda kamu ve özel sektörden 50’nin üzerinde kurum ve şirket ile temsil edilecek. WTM’e katılması beklenen Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un fuar alanındaki basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilere seslenmesi bekleniyor.

Bu yıl da KKTC standı da Kıbrıs kültürünü yansıtacak biçimde dekor edilecek. Türkiye standının yanında bulunan 203 metrekarelik KKTC standında ziyaretçilere geleneksel Kıbrıs yemeklerinden ve içeceklerinden ikram edilecek. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun WTM’i ziyaret etmesi bekleniyor. Basın toplantısı düzenlemesi beklenen bakanın, Londra’da faamliyet gösteren Türk turizmcilerle de bir araya gelmesi planlanıyor.

STERLİNİN ALIM GÜCÜNÜN ARTMASI TURİSTİ ÇEKTİ

Türkiye’de Ağustos ayında TL’nin düşmesi turistler için de Türkiye’deki tatil beldelerini çekici hale getirmişti. Türkiye’de alım gücünün düşmesi, KKTC’ye  giden Türkiyeli sayısını da düşürmüştü. Türkiye’de turizm sektörü 2016’daki krizin yaralarının 2017’de sarmaya çalışmış, 2018’de ise turist sayısı artmasına karşın turizm gelirinin düşmesiyle buruk bir sezon geçirmişti.

İstatistiklere göre Türk Lirası’nın İngiliz sterlini karşısında tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemesi, İngiliz turistlere avantajlı tatil fırsatı yarattı. Turizm Bakanlığı’nın sınır giriş çıkış istatistiklerine göre Haziran ayında Türkiye’yi en fazla ziyaret eden üçüncü turist grubu İngilizler oldu. Haziran ayında 306 bin 647 İngiliz Türkiye’yi ziyaret etti. Geçen yılın aynı ayında bu rakam 188 bin 102 idi.

REZERVASYONLAR YÜZDE 63 ARTTI

BBC Türkçe’nin Ağustos’daki haberine göre; Ülkenin en büyük turizm acentelerinden Thomas Cook, 2018’de Türkiye’ye rezervasyonların bir yıl öncesine göre yüzde 63 arttığını açıkladı. Şirket yetkilileri Antalya’nın en çok paket tur sattıkları İspanyol adası Palma de Mallorca’yı geçtiğini söyledi.

Thomas Cook, İngiltere’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, tatilcilerin rezervasyonu son dakikaya bıraktıklarını ve bu nedenle fiyatların düşük kaldığını belirtiyor.

 

2241430cookie-checkTürkiye ve KKTC turizmi Londra WTM’e geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.