“TÜBİTAK’ta sahte raporlar hazırladılar”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, FETÖ’nün TÜBİTAK’ta çok sayıda sahte raporlar ürettiğini söyledi. Bakan Özlü, bakanlık bünyesinden toplam 560 kişinin açığa alındığını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Özlü’nün açıklamalarından satır başları şöyle:

“TÜBİTAK’taki çalışmalar 17-25 Aralık sürecinden sonra başladı. O sürece dahil olan kişiler vardı. 600’ün üzerinde isim bu süreçte uzaklaştırıldı. 2011-2013 arasında TÜBİTAK’a 1707 kişi alınmış. İki yılda personel sayısının yarısı kadar eleman alınmış. Bu malum yapının ne kadar etkin çalıştığını gösteriyor. Bunların önemli kısmı atıldı. 15 Temmuz sonrası bakanlık bünyesinde ve bağlı kuruluşlarda 560 kişi açığa alındı. Bunlardan 63 kişi bakanlık bünyesinden 167 kişi de TÜBİTAK’tan çıkarıldı. Çalışmalar devam ediyor.

TÜBİTAK’ı yapılandırma çalışması 15 Temmuz öncesi başladı. TÜBİTAK’ta bu kişilerin temizlenmesinin kurumun performansını artıracaktır.  FETÖ TÜBİTAK’ın etkin çalışmasını engelledi. Kayıtları incelediler, montaj yaptılar. Malum yapının ne kadar büyük zarar verdiğini görüyoruz. TÜBİTAK’ta çok sayıda sahte raporlar ürettiler, yalan yanlış işler yaptılar, düzmece sahte bilirkişi raporları verdiler.”

Sanayi üretimi verileriyle ilgili konuşan Özlü, “Haziran ayı verisi beklentilerin altında kaldı. Bu yıl için hükümetin programında belirlediği yüzde 4,5’lik büyümenin yakalanabileceği kanaatindeyim. Bununla ilgili önümüzde ikinci 6 ay var. Darbe girişimi ve önceki süreçteki bazı gelişmelerin menfi etkileri olsa da ikinci 6 ay bunu toparlayabiliriz. Dün Rusya’yla olumlu görüşmeler oldu. Ekonomiye bu süreç olumlu katkı yapacak” dedi.

1994310cookie-check“TÜBİTAK’ta sahte raporlar hazırladılar”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.