Tuncelili Fotoğrafçı Çocuklar sergisi

AB Gençlik Projeleri Eylem 3 kapsamında gerçekleştirilen “Fotoğrafçı Çocuklar” projesi ile Tunceli Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası’nda kalan çocukların çektiği fotoğraflar Londra’da yeralan RENKART Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.


Semih Yüksel önderliğinde yürütülen proje süresince çocuklara doğa ve çevre, kilden heykel yapımı, maske yapımı, yaratıcı okuma/yazma ve resim eğitimlerini de kapsayan, 14 ayrı eğitmenle fotoğrafçılık eğitimi verildi ve aldıkları bu eğitimi kullanabilecekleri, fotoğraf çekebilecekleri çalışmalar yapıldı. Çocukların kişisel gelişimlerini hedefleyen proje çocuklara dünyalarını gösterebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri farklı yollar sundu.


“Fotoğrafçı Çocuklar”ın ilk sergisi  Şubat 2006’da  Tunceli’de gerçekleştirildi. Sergi, Tunceli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Belediye Sergi Salonu’nda Valilik, Belediye, özel işletmeler, sivil toplum kuruluşları, basın ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.


Avrupa Birliği Gençlik Projeleri kapsamında ilk defa  bu şekilde kapsamlı ve uzun soluklu bir çalışmanın yapılması, projenin uluslararası platforma taşınarak tanıtımının yapılması gerekliliğini ortaya koydu. Bu amaç doğrultusunda, Londra’da yaşayan fotoğraf sanatçısı Vehbi Koca’nın desteğiyle, Tunceli’li “Fotoğrafçı Çocuklar” sergisi  23 Eylül Pazar günü, RENKART Sanat Merkezi’nde  açılışını gerçekleştiriyor.


23 Eylül 2007, Pazar 16:00 Unit 22 Wilmer Business Park, Stoke Newington,  London, N16 0LW

www.renkart.org                                                                                                          Semih Yüksel: [email protected]                                                                                                 Vehbi Koca: [email protected] Mobile +44 (0)79 5762 6833 

805640cookie-checkTuncelili Fotoğrafçı Çocuklar sergisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.