Turisti enayi yerine koyarak turizm ülkesi olunmuyor

Dr. Kandemir Özdemir ülkesini çok seven Kıbrıslı bir Türk.
Hiç bir karşılık beklemeksizin kendisine ait iki kliniğin de bulunduğu Almanya’nın Werl kentinde eski bir banka binasını KKTC Fahri Temsilcilik binası olarak hizmete sokmuş. Tüm masraflarını ödeyerek bir tür KKTC Enformasyon Merkezi’ni gerçekleştirmiş.
“KKTC, Kıbrıslı Türkler” ve bu konuları ilgilendiren alanlarla ilgili sorusu olan tüm Almanlar için tek adres konumunda.
Bu temsilcilikten binlerce mektup önemli şahsiyetlere gönderilerek onlara “Kıbrıs Gerçeği” ve “Kıbrıs Türkünün haklı davası” anlatılıyor.
Almanya Dış İşleri Bakanlığı nezdinde Dr. Kandemir Özdemir çok değerli ve saygın bir muhatab.
Geçenlerde Kıbrıs’ı ziyaret eden bir Alman bakan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ettiğinde yanında Dr. Kandemir Özdemir’in olduğunu da belirtmeye bile gerek yok.
KKTC ve Türkiye’ye yönelik desteklerin yanı sıra Almanya’da yaşamakta olan Türkler ve Kıbrıslı Türklere de destek olmaya çok önem veriyor.
Almanya’ın önde gelen ve tanınmış hukukçuları ile Türk hukukçuları biraraya getirip bir “konsey” kuran gene o.
Tüm bunları yapmak zorunda değil.
Uçağına ya da “Ferrari’sine” binip yaşamın keyfini çıkarmakla yetinebilecek tüm olanaklara sahip.
O ise KKTC’ye hizmet vermek için çırpınıyor.
KKTC’de ne yazık ki onun sundukları yeterince değerlendirilmiyor. Şu anda yaptıkları “ona destek verilse ve önerileri dinlense” o zaman yapabileceklerinin ancak onda biri!
Belki de hata onda!
Adada moda olduğu gibi o da “sağdan, soldan kızları toplayıp” Almanya’da bir diskotekte “KKTC Karpuz Güzeli” yarışması yapıp bunu “KKTC’yi tanıtma” adı altında bir “fedakarlık” olarak pazarlıyabilirdi. O zaman aslında “hiç te güzel olmayan” ve “yahu bu kızlar nasıl oluyor da güzellik yarışmasına katılıyor?” diye bize sordurtan kızların arasında Kandemir’in bol fotoğraflı haberlerini okurduk.
Almanya’dan KKTC’ye “kaliteli ve paralı turist” gelmesi için çok çaba veren Dr. Kandemir Özdemir aynı zamanda KKTC ile ilgili tüm şikayetlerinde ulaşılabilinen posta kutusu konumunda.
Almanya’dan KKTC’ye gelen ve şikayet eden turistlerin en büyük sıkıntısı yola çıkmadan önce “kendilerine vaat edilen hizmetleri alamamak” ve kaldıkları otellere geldiklerine geleceklerine pişman olmak.
İşte en son Dr. Kandemir Özdemir’e gelen ve ciddiye alınması gereken bir şikayet konusu: “Yatçılık!” Yat Turizmi adamız için çok önemli bir fırsat.
Eğer tabii doğru değerlendirirsek.
Düsseldorflu Hans Jasper Gahrs yatıyla adamıza geldiğine geleceğine pişman olmuş ve şimdi tüm yatçılar dünyasında “onu nasıl kazıkladığımızı ve KKTC’ye yatla gidilmemesi” gerektiğini anlatmakta. Yatıyla adamıza gelmiş. Girne’ye de hayran kalmış ve öve öve bitiremiyor kenti.
Ancak daha sonra yakıt alması gerektiğinde “90 litrelik tankıyla” takriben “50 litre yakarak” gelen Hans Jasper Gahrs (bilirsiniz Almanlar en ufak detayı bile iyi hesaplarlar) yakıt almaya kalktığında tahminen “50 litrelik bir miktarı doldurup” ardından “149 litre için” hesap çıkarmış yat limanımız.
Adam haklı, “yatımın yakıt deposu en fazla 90 litre alıyor, 149 litre doldurmanız imkansız” dese de derdini anlatamamış. Polislik olmuş. Polis kendisine “depoyu boşaltıp içinde kaç litre olduğunu tespit edelim” önerisi yapabilmiş. Buna da olanak olmadığından Hans Jasper Gahrs kızgın bir şekilde terk etmiş adamızı.
Şimdi Almanya’da tüm “yelkenci arkadaşlarını Kuzey Kıbrıs’a gitmeyin” diye uyarmakta.
Aferin bizim uyanıklara! “50 litre kar için” ülkenin imajını halletmişler!
Bir diğer skandal ise yine Girne’de yaşandı. Yabancı bir ülkenin Büyükelçisi Bellapais’in tepesindeki “park yerinde” çalışan bir magandanın hakaretlerle dolu çirkin saldırısına uğradı. Sağolsun Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’a da “terbiyesiz bir saldırıya maruz kalan” Büyükelçi’yi güzel bir yemeğe davet ederek gönlünü aldı. “Acaba o maganda hala aynı yerde çalışıyor mu?” çok merak ediyorum.
Gördüğünüz gibi “binlerce Avusturyalı’yı ülkemize getirenleri” haklı bir şekilde överken, gelenleri “geldiğine geleceğine pişman edenlerimiz de” boş durmuyorlar.
Dr. Kandemir Özdemir’de üzgün bir vaziyette şikayetleri toplamaya devam etmekte.

1618690cookie-checkTuristi enayi yerine koyarak turizm ülkesi olunmuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.