Turizm çalışanlarından imza kampanyası

İNKAY’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:


İNKAY olarak Türkiye genelinde büyük bir imza kampanyası başlatıyoruz. Turizm de yaz sezonunun sona ermesi ile birlikte her kış sezonunda olduğu gibi bu sezonda işsiz kalacak 150 bine yakın turizm işçisi için imza kampanyası düzenleniyoruz.


Son yıllarda gerçekleştirilen en çağdaş düzenlemelerden birinin işsizlik sigortasıdır. Turizmin sezonluk niteliğinden dolayı kış sezonunda askıya alınan turizm çalışanlarımız haksız bir şekilde bu çağdaş uygulamadan yararlanamıyor.


Askıya alınan, yani sezona tekrar işe alınmak üzere işten çıkarılan, işçiden ve işvereninden çalıştığı sürece işsizlik sigortası fonuna kesinti yapılmasına rağmen, bu uygulamadan yararlanılamıyor. Bu haksızlığa bir son verilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor.


Yıllarca her platformda dile getirmemize, yetkili mercilere iletmemize rağmen bu konuda her hangi bir hareket olmadığını görüyoruz. Bu yüzden İNKAY olarak, yalnızca üyelerimizin değil, tüm turizm çalışanlarının sesini önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve gerekirse daha sonra Başbakanlığa duyurmak için Türkiye çapında “İmza Kampanyası” düzenliyoruz.


İki amacımız var. Birincisi kanayan bu yaraya parmak basmak, ikincisi de turizmin insan kaynağını erozyondan kurtarmaktır.
Bu senede her yıl olduğu gibi, başta turizmin başkenti Antalya olmak üzere tüm yurtta yüz binlerce turizm çalışanı sezonun sona ermesiyle birlikte işsiz kalacaktır, Turizmi 12 aya yayamadığımız için daha çok uzun yıllar böyle devam edeceğe benziyor.


Her sezon sonunda “Askıya” alınan bu yüz binler yılda 6-7 ay çalışıp yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Gelecekleri ile ilgili hiçbir umut taşıyamayan bu genç kitle bir süre sonra yaşam koşulları baskısıyla sektörü terk etmektedir. Onca eğitim, onca emek boşa gidiyor. Sonra sezon başlayınca da hep bir ağızdan nitelikli elaman yok diye feryat ediyoruz.


Elimizdeki nitelikli kaynağı koruyamadıkça bu durum daha sürüp gideceğe benziyor. “Askı” uygulamasına tabi tutulan turizm çalışanlarının işsizlik fonundan yararlanmaları bir nebze çözümdür. Tabi asıl çözüm mutlaka turizme has, deniz iş kanunu gibi Turizm İş Kanunun çıkarılmasıdır. Kampanyamıza destek vermek isteyen turizm çalışanı yetkililerimizin http://www.inkay.net/imzakampanyasi.doc linkindeki dilekçe ve imza formunun çıktısını alıp konuya duyarlı tüm turizmcilere ve çalışanlarınıza imzalatarak 24 Ekim 2007 tarihindeki Fame Residance Hotel – Lara’daki toplantımıza getirebilir, yada dernek merkezimizin Sinan Mahallesi Atatürk Cad. 1253 Sokak Birlik İş Hanı Kat : 1 No : 128 ANTALYA adresine kargo yada posta ile gönderebilirler.


Faik YILDIZ İnkay İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği İletişim Sorumlusu Boztepe Hotels Personel Müdürü”

1049450cookie-checkTurizm çalışanlarından imza kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.