Turizmciler de seçim tarihini sevdi

Çakay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene Avrupa’dan çok güzel bir ışık aldıklarını, arz ve talebin çok iyi olduğunu söyledi.


Erhan Çakay, “Seçimin Temmuz ayında yapılması iç turizmi çok düşük düzeyde etkiler. O dönem her yer dolu olur. Seçimden dolayı iptal edilen yerler de yurt dışından gelenler tarafından doldurulur” dedi.


Clup İremtur İç Turizm Müdürü Gürkan Akün de erken rezervasyonların yoğun ilgi nedeniyle uzatıldığını hatırlatarak, yüzde 30-40 artış beklerken, yüzde 200’lere varan artışlar kaydettiklerini bildirdi.


Bu nedenle seçimlerin Temmuzda yapılmasının iç turizmi pek fazla etkilemeyeceğini ifade eden Akün, “En yüksek sezonda en fazla bir haftayı etkiler” diye konuştu.


Anı Tur Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Vildan Baş ise seçimlerin Temmuz ayında yapılması halinde yurt içinde çok fazla iptal beklemediklerini ve bu kararın en fazla bir haftalık bölümü etkileyeceğini dile getirdi.


Jolly Tur İç Turizm Müdürü Murat Bayındır da erken rezervasyonların en fazla Haziran ve sonrası için yapıldığına işaret ederek, “Eğer herkes bulunduğu ilde oy kullanmak zorunda ise bu tarih bizi etkileyecektir. Bugünkü haberlerden sonra o döneme ilişkin iptal başvuruları bekliyoruz” dedi.

1042220cookie-checkTurizmciler de seçim tarihini sevdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.