Turizmcilere kriz desteği

Günay AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ”krizin, orta gelir gruplarına işsizlik ve yoksulluk dalgası halinde yayılmadan, daha çok bankalar ve finans çevreleriyle sınırlı kalması halinde, oran olarak düşse bile insanların seyahat etmeyi sürdüreceklerini” ifade etti.


”Kendilerini iyimserlik havasına bırakmadıklarını ve konuyla ilgili tedbir almaya çalıştıklarını” belirten Günay, bir kaç firmayla ilgili bazı kaygılı durumların olabileceğini ama sektörde ciddi dalga halinde kriz ve çöküntü bulunmadığını bildirdi. 


Günay, turizmciler için 2009’da çeşitli teşvikleri hükümetten talep edeceklerini dile getirerek, ”Turizm sektörü, Türkiye’ye en fazla doğrudan gelir, döviz getiren, katma değeri çok yüksek bir alan. Bu yüzden, özel olarak desteklenmesi ve korunması gerekiyor. Bunu da arkadaşlarımızın ve sayın Başbakan’ın paylaşacağı ve anlayışla karşılayacağını umut ediyorum” diye konuştu.


Turizmcilerin krize karşı desteklenmesine yönelik yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Günay, “Önceki yıllarda desteklenen firmaların, performanslarına, Türkiye’ye getirdiği ziyaretçi sayısı ve döviz miktarına bakılarak turizme dönük destekleme paketi olabilir düşüncesi içindeyiz. Bunu ekonomi çevreleriyle paylaşmaya çalışıyoruz. Hükümetle, Maliye ile bankalarla, dış ticaretle ilgili Eximbank’la, Merkez Bankası’yla paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bu dönem, ayrıca fiyat indirimiyle iç turizmi teşvik etmeye çalışacaklarını belirterek, ”Ama kriz nedeniyle Türkiye’nin top yekun ciddi biçimde fiyat düşürmesinden hiç birimiz yana değiliz. Zaten Türkiye, fiyatları çok yüksek olmayan bir ülke” dedi.

1070920cookie-checkTurizmcilere kriz desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.