“Türk basını uzaklaşsın”

“Türk basını uzaklaşsın”

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan’a kaçan 8 askerin siyasi sığınma başvurularına ilişkin mülakatları başladı. Mülakatın ardından basına açıklamalarda bulunan Avukat Stavroula Tomara, Türk basınına açıklama yapmayacağını belirtti.

Başkent Atina’daki Merkezi İltica Ofisine getirilen bir askerin mülakatı, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Sabah erken saatlerde iltica ofisine getirilen askerin mülakatı 5 saatten fazla sürdü.

Daha önce ikili gruplar halinde planlanan mülakatların avukatların daha rahat çalışabilmesi için tek tek gerçekleşeceği ve böylelikle sürecin 30 Ağustos’a kadar uzayacağı bildirildi.

Yüzbaşı Feridun Çoban mülakatın ardından, iltica ofisinin bulunduğu kompleksin arka kapısından gizlice çıkartıldı. Çoban’ın, yüzünün görülmesini engellemek amacıyla başına beyaz bir kumaş örttüğü görüldü.

Mülakatın ardından basına açıklamalarda bulunan Avukat Stavroula Tomara, Türk basınına açıklama yapmayacağını belirterek, Türk basınının uzaklaşmasını talep etti.

1998360cookie-check“Türk basını uzaklaşsın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.