Türk Kitapevi’den veda dolayısıyla büyük indirim

Türkçe kitapları okurla buluşturan ilk kitapevi olan Türk Kitapevi kapanma kararı aldı…  Türk Kitapevi kapanma öncesi iki hafta boyunca yüzde 50 indirimli satış yapacak.

“106 Green Lanes N16 9EH” adresinde adresinde faaliyet gösteren kitapevinin sahibi Celal Sönmez, “İnternet teknolojisi ile gazete ve süreli yayın ile kitap satışlarının durma noktası geldi. Ayrıca Türk Kitapevi’nin bulunduğu binanın yeni sahibi, kontratımızı yenilemeyerek mekanı tahliye etmemizi istedi” dedi.

Sönmez, bir kaç hafta sonra Türk Kitapevi’nin tarihe karışacağını belirterek bu süreç içinde stoktaki kitapları yarı fiyatına indirimli satılacağını belirtti.

Kitapevini kapatma kararına çok üzüldüğünü belirten Sönmez, “Hiç bir kurum ya da kuruluştan destek almaksızın kültürel bir hizmet veriyoruz. Buraya bir kahve açılması içimi sızlatır” diye konuştu.

KÜLTÜR EVİYDİ…

Sönmez Türk Kitapevi’nin tarihini de şöyle anlattı:

“İlk olarak 1987’de Zaba Kitapevi olarak 114 Green Lanes’te faaliyete geçti. Aynı zamanda Hürriyet Gazetesi’nin Londra Kuzey bürosu ve günlük gazetelerin dağıtım noktasıydı… 1993’te Mega Press’in çatısında benim yönetimimde 106 Green Lanes’e taşındı.

Özellikle internet ve çanak antenin olmadığı bir dönemde toplumun haber alma noktası olarak önemli bir kültürel ihtiyaca cevap verdi. Ahmet Altan’dan Vedat Türkali’ye pek çok yazarı, Erkan Oğur’dan Yılmaz Erdoğan’a pek çok sanatçıyı misafir edip okur ve sanatseverlerle buluşturdu.  Türk Kitapevi aynı zamanda Türkiye’den gelen aydınların ikinci adresi ve buluşma yeri oldu… Yabancı araştırmacıların da kaynak bulduğu ya da sipariş verdiği bir kültür eviydi…”

Kitapevinde ciddi bir kitap stoğu bulunduğunu anlatan Sönmez, tasfiye öncesinde kitapevindeki kitapların kitap dostlarıyla buluşmasının çok istediğini sözlerine ekledi.

CELAL SÖNMEZ?

1952’de Sivas’ta doğdu. Türkiye’de çeşitli gazetelerde muhabirlik yaptı. 1986’da Londra’ya geldi. Hürriyet Londra bürosunda görev yaptı. Savaş döneminde Saray Bosna’da habercilik yaptı. 1993’e kadar 2 yıl boyunca matbaa ortaklığı yaptı.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: [email protected], 020 7923 1485, 106 Green Lanes N16 9EH

 

 

2020100cookie-checkTürk Kitapevi’den veda dolayısıyla büyük indirim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.