Türk kökenli şarkıcı Onur’un ilk albümü piyasada

Son yıllarda İngiltere’de R&B ve Soul müzikte sesini duyuran Türk kökenli İngiltere vatandaşı Onur’un ilk Albümü “Beamin” 10 Eylül’den itibaren müzik piyasasında yerini aldı.

Son yıllarda güçlü sesi ve performansıyla İngiltere’de ve uluslararası festivallerde kendi besteleriyle adını duyuran Onur’un ilk single’ını 2018’in sonuna kadar her ay çıkaracağı diğer besteleri izleyecek.

Boşanmış bir aileden gelen Onur’un çocukluğu babasıyla olduğu zamanlarda Michael Jackson’ın müziklerini, annesiyle olduğu zamanlarda ise klasik müzik eşliğinde annesinin anlattığı doğaçlama hikayeleri dinlemekle geçti. İki taraftaki bu farklılığı şans olarak değerlendiren Onur, ona ilham kaynağı olan bu iki dünyanın içine dalınca ortaya çok severek yazdığı sinematik şarkı sözleri çıktı. Londra’da doğup büyüyen Onur, şarkı sözleri ve besteleriyle ilgili olarak, “Annemin arabayla giderken, akşam yatarken dinlettiği klasik müzikle ilgili anlattığı hikayeler sanırım benim kreatif yanımı geliştirdi.  Şarkı sözü yazarken ve bestelerken hep bir film karesi hayal ediyorum. Hikayeler veya sözler bana yanlış aktarılmış olsa bile ben her bir müzik eserinin bir hikayesi olduğunu düşünürüm.”, şeklinde açıklıyor.

Çocukluğundan itibaren müzik tutkusunu beslerken, piyasadaki şarkıların kendi sesine uymadığını düşünen Onur 18 yaşına geldiğinde kendi şarkılarını yazmaya başladı.  Ses eğitimine ek enstrüman olarak önce gitarı kattı. Bunu daha sonra piyano ve vurmalı çalgılar izledi. Derken kendi şarkılarıyla Londra’da  Hoxton Bar & Kitchen, Rony Scot, Tooting Trum Social gibi R & B ve caz müziğin gözde  mekanlarında çeşitli mini konserler verdi ve Onur’lu havalar estirdi.  Geçtiğimiz yıl İngiltere’de The Big Feastival’de ve Sofar Sound’da, uluslarası arenada da Umbria Jaz Festival’inde şarkılarını söyledi. Performanslarında izleyiciyi en kalın ses oktanından en ince ses oktanına iniş çıkışlar yaptığı şarkılarıyla adeta büyüleyen Onur’u 2017 yılındaki bu sahne deneyimleriyle İngiltere’deki plak ve reklam şirketlerinin ilgisini çekmekte gecikmedi. Hemen ardından bu şirketler tarafından şarkı yapmak üzere ünlü müzik prodüktörlerle eşleştirilen ve çeşitli prodüktörlerle çalışma olanağı bulan Onur çok geçmeden onların kendi vizyonunu ve fikirlerini paylaşmadığını fark etti. Bu farkındalıkla Onur kendi kendine büyük bir sabır ve incelikle müziğine şekil verecek kendi prodüksiyon çalışmalarına başladı.

Birkaç yıl kendi sesini işleyip geliştirdikten sonra 22 yaşındaki Onur, çağdaş R & B müzik sularında kendi ciddi dalgalarını yaymak üzere. 10 Eylül’de ilk müzik single’i Beamin’i piyasaya sürdü.  Bunu toplamda 4 single olmak üzere her ay bir başka single calışması izleyecek. Önümüzdeki yıl da piyasaya çıkarttığı bu 4 şarkısıyla bir EP (extended play list) oluşturacak. Aşk acısı, kurtuluş, aşk, tutku gibi temaları hem enerjik hem de kolay bir şekilde şarkılarına dokuyan Onur, güçlü ve duygu yüklü sesini yarattığı elektro müziğiyle harmanlıyor. Evde doğal ortamda kaydedilmiş hissi veren şarkılarında Prince’i andıran falsetto çıkışları ve Jack Garret gibi kalın ses vuruşlarından dolayı Onur’a gelmiş geçmiş ünlü şarkıcıların tek bir vücutta var olmuş hali gözüyle bakılıyor.

ONUR’UN PARÇALARI İZİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

https://soundcloud.com/onur-sevigen

https://open.spotify.com/album/6lPpoo3ASfOtHEt9FHMN63#_=_

https://www.urbansoul.be/2018/09/10/onur-beamin-audio/https://earmilk.com/2018/09/11/onur-has-arrived-with-beamin/

2226290cookie-checkTürk kökenli şarkıcı Onur’un ilk albümü piyasada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.