Turkish Fest’e 100 bin katılım bekleniyor

İlk açık hava Türk festivali ‘Turkish Fest’ TURKISH FORUM UK, Başkan Yardımcısı gazeteci Birol Yiğitcan ve Festival Organizatörü Evrim Laws tarafından basına tanıtıldı.

‘TurkishFest’ 4-5 Eylül arasında Thames kıyısında Londra’nın sanat merkezi South Bank’ta düzenlenecek. Festivalde Türk kültürünü tanıtacak etkinlikler arasında sergiler, sokak konserleri, dans gösterileri ile hediyelik eşya, elişleri ve yiyecek-içecek satışı yer alacak.

‘AMAÇ TANITIM’

‘TurkishFest’in tanıtım toplantısında konuşan Yiğitcan, 70 bin-100bin arası bir katılım beklediklerini belirterek, ”Fesitvalin amacı, İngilizlerin gözündeki Türk kültürünü pub’tan sonra yenilen kebabın ötesine taşımaktır. İngilizlere Türk kütltürünü tanıtmak, entegre olma uğraşısındaki toplumumuzun sayısal büyüklüğünü duyurmak ve Türkiye’ye gitmeye özendirmektir. FORUM olarak Biz hiç bir siyasi görüşün temsilcisi değiliz. Yalnızca kültürümüzü tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Festival’in organizasyonunu üstlenen Laws da Londra’da yaşayan Türk toplumunca ilk kez geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlendiğini vurgulayarak, ‘Festival’i işadamlarının yanısıra Büyükelçilik ve Türkiye Turizm Bakanlığının destek verdiğini açıkladı.

Laws, Festivalin geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini ve her geçen yıl kapsamını genişleterek daha da nitelikleşeceğini söyledi.

 

1093440cookie-checkTurkish Fest’e 100 bin katılım bekleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.