Turkish Forum’dan burs

Ocak 2013’de 10. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Turkish Forum UK ( TFUK), İngiltere’de yaşayan Türklerin eğitim sorununa ilişkin önemli bir proje başlattı.
Bugüne dek yaptıĝı etkinliklerle , İngiltere’de yaşayan Türkler’in ülke ile sosyal, ekonomik ve kültürel entegrasyonun saĝlanmasında önemli katkılarda bulunan ve önde gelen bir sivil toplum örgütü olan TFUK, başlatmiş olduĝu eĝitim projesi ile genç kuşağın eğitimine verilmesi gereken önemin altını çiziyor. TFUK eğitim projesi İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun daha donanımlı bir nesil yetiştirmesi konusunda önemli hedefler belirliyor.

TFUK başkanı Zeren Safa, İngiltere’de yaşan Türk toplumunun eğitim konusunda maalesef diğer etnik gruplar arasıda en alt sıralarda yer aldığını , konuya sosyal sorumlulukları her zaman önde tutan bir sivil toplum örgütü olarak katkıda bulunmak ihtiyacı duyduklarini bildirdi.

Safa “ Başlatmış olduğumuz proje önce İngiltere’de üniversite son sınıfta okuyan veya yüksek lisans yapan gençlerimizce, Türkçe konuşan çocuk ve gençlerin başarısızlığının enine boyuna araştırılması ile başlayacaktır. Bu dalda veya ilgili bölümlerde okuyan ve ilgi duyan gençlerimize bu konuda araştırma yapmaları için burslar vereceğiz “ dedi.
İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun her iki toplum ile entegrasyonunda iyi eğitimin ön koşul olduğuna inan TFUK proje için kendi üyelerinden oluşan bir eğitim araştırma komisyonu kurmuş olup, bu komisyon İngiliz üniversiteleri ile bir ön çalışma başlatmıştır. Gerçekleştirilecek araştırma sonuçlarina göre oluşturulacak master plan çerçevesinde , 13-18 yaş grubundaki öĝrencilerimizi önce sınavla öğrenci alan orta eĝitim kurumlarına , daha sonra da önde gelen üniversitelere girebilmeleri konusunda nasıl yardımcı olunabileceği ve neler yapılması gerektiği belirlenecek ve hayata geçirilecektir.

Başkan Zeren Safa “ Tabii ki bu proje cok kapsamli ve uzun soluklu bir süreci de beraberinde getirmektedir. Projeyi tam olarak hayata geçirebilmek için ciddi fonlara ihtiyacımız var . Bunu da kendi imkanlarımızın yanısıra İngiliz hükümeti egitim fonlarından yararlanarak ve konunun uzmanı diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliği kurarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz “ dedi.

Burs için İngiltere’deki üniversitelerin yönetimlerine mektup yazılacağı ve konunun duyurulması için yardımcı olunmasını isteneceği bildirildi.

1538720cookie-checkTurkish Forum’dan burs

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.