İNGİLTERE… Türkiye, bir badire daha atlattı

Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna düzenlenen saldırı, Türkiye’nin yeni tehlikelere ne kadar açık ve kırılgan hale geldiğini bir kez daha gösterdi.Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada konvoya açılan ateş sonucu bir asker can verdi, iki asker yaralandı ama CHP lideri ve beraberindekiler, yara almadan kurtuldular.Ölümün eşiğinden dönen Kemal Kılıçdaroğlu, son derece vakur ve soğukkanlı bir tepki gösterdi ve programına devam etti.

Saldırı, bütün önde gelen partiler tarafından kınandı, öfkeyle ve dayanışma duygusuyla insanları birleştirdi ama ülkede zaten karanlık olan havayı daha da nefes alınmaz hale getirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıdan hemen sonra, sorumlunun PKK olduğunu ilan etti.

CHP lideri ise daha ihtiyatlıydı. Türkiye’nin demokrasisine ve istikrarına zarar vermeyi hedefleyen terörle, nereden gelirse gelsin, ortaklaşa mücadele etmenin gereğini vurguladı.

Türkiye’de, alışılageldiği üzere, saldırının niteliği ve hedefi konusunda hemen spekülasyonlar yapılmaya başlandı; Kılıçdaroğlu’nun tesadüfen bir çatışmanın ortasında kalmış olabileceği iddiaları dile getirildi.

Herhangi bir örgüte atıfta bulunmayan Başbakan Yıldırım Binali’nin yazılı açıklaması ise, son derece açıktı. Ana muhalefet liderine yönelik saldırıyı suikast diye tanımladı.

Cumhuriyet Halk Partisinin önde gelen isimlerinin, saldırının liderleri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığından kuşkuları yok. Amacın, Türkiye’yi bir iç çatışmaya sürüklemek olduğunu dile getirenleri de oldu.

Şu ana kadar sorumluluk üstlenen çıkmadı. İçişleri bakanı tarafından saldırının ardında olduğu ilan edilen PKK’dan da ilk saatlerde bir tepki gelmedi.

Türkiye’nin Suriye’de giriştiği askeri harekat gözönünde tutulduğunda, hem PKK hem de IŞİD’den gelebilecek yeni tehditlere açık olduğu kesin. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin sorumluları da, sınırlı da olsa, hala tehlike oluşturmaya devam ediyor.

CHP liderini öldürmek isteyenlerin kimler olduğu konusunda önümüzdeki günlerde daha güvenilir bilgiler edinebiliriz. Ya da, daha önceki saldırılarda olduğu gibi, bu da faili meçhul kalabilir, uzun yıllar aydınlanmayabilir.

Türkiye, Perşembe günü bir badire daha atlattı, yeni bir trajediyle karşılaşılmasının önü alındı. Olayın korkutucu yanı gözardı edilmese de, Kemal Kılıçdaroğlu’nun soğukkanlı ve yatıştırıcı tepkisi ve çevresinde oluşan dayanışma, Türkiye’nin herşeye rağmen ne kadar dirençli bir ülke olduğunu da yeniden gözler önüne serdi.

_______________

Firdevs Robinson’un diğer yazıları için
http://www.firdevstalkturkey.com/
[email protected]

2001510cookie-checkİNGİLTERE… Türkiye, bir badire daha atlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.