Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde devlet erkanının kutlamalarını kabul edecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve geliştirildiği, milli iradenin temsil edildiği Birinci Meclis ve TBMM olacak.

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü etkinlikleri için düzenlenecek geçit töreni TBMMile Birinci Meclis arasında yapılacak. Birinci Meclis’in önünde, Mehteran Birliği, 16 Türk Devletinin bayraklarının da yer alacağı alanda konser verirken, asker, polis, gazi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gruplar TBMM’den Birinci Meclise yürüyecek.

Geçit törenine, Çanakkale, Kurtuluş, Kore ve Kıbrıs savaşlarını temsilen 120 askerin oluşturduğu tarihi bölük ve 210 kişilik tarihi Osmanlı Birliği’nin yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının himayesindeki yabancı öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarıyla renk katacak.

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek fener alayı da renkli gösterilere sahne olacak.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe darbe girişimine karşı mücadele esnasında şehit olanların yakınları ile gaziler ve gazi yakınları da hem geçit töreninde hem de fener alayında yer alacak.

2023050cookie-checkTürkiye Cumhuriyeti 93 yaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.