Türkiye “güvenlik gerekçesiyle” Hollandalı gazeteciyi sınır dışı etti

Türkiye, Hollanda’da yayımlanan ekonomi gazetesi Het Financieele Dagblad’ın (FD) Türkiye muhabiri Ans Boersma’yı “güvenlik gerekçesiyle” sınır dışı etti.

Türk hükümeti tarafından akredite edilen ve uzun zamandır İstanbul’da yaşayan Hollandalı serbest gazeteci, dün sabah oturma iznini uzatmak için gittiği yabancılar dairesinde gözaltına alındı.

Geceyi havaalanına yakın bir karakolda geçiren Hollandalı gazetecinin evine gitmesine ve eşyalarını almasına izin verilmediği belirtildi.

Kadın muhabir, bu sabah uçakla Hollanda’ya gönderildi. FD gazetesine göre sınır dışı kararı “güvenlik gerekçesiyle” alındı.

Het Financieele Dagblad gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Jan Bonjer, sınır dışı edilme kararı karşısında derin bir şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Bonjer, Hollanda Televizyonu’na yaptığı açıklamada, “Ans, çalışmalarını akıllıca ve sorumlu bir şekilde yaptı. Sınır dışı, basın özgürlüğünü açıkça ihlal eden bir önlem. Türkiye’deki gazetecilerin işlerini rahatsız edilmeden yapamaması son derece üzücü” dedi.

Bonjer, sınır dışı kararına karşı yasal mücadele vereceklerini söyledi. BBC Lahey / Yusuf Özkan

2263520cookie-checkTürkiye “güvenlik gerekçesiyle” Hollandalı gazeteciyi sınır dışı etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.