‘Türkiye, İngiltere’deki 30 öğrencinin bursunu kesti’

Times, Türkiye’nin darbe girişimi sonra giriştiği tasfiyeler kapsamında, Gülen Hareketi’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle en 30 öğrencinin bursunu kestiğini yazıyor.

Times, Türkiye’nin Gülen Hareketi’ni, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olmakla suçladığını, girişimle ilgili olarak bugüne kadar 100 binden fazla kişinin işten atıldığını veya uzaklaştırıldığını, 35 bin kişinin tutuklandığını hatırlatıyor.

Gazete, yurtdışında okuyan birkaç yüz öğrenciye, Gülen Hareketi’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle burslarının kesildiğinin ve vasıflarının Türkiye’de geçerli olmayacağının söylendiğini yazıyor.

Times, “İngiltere’deki üniversitelerle bağlantılı toplam 66 öğrenci kara listeye alındı. Yaklaşık onu, daha sonra listeden çıkarıldı. Bazıları hâlihazırda eğitimlerini tamamlamış ve eve dönmüştü. Ancak 30 tanesi hâlâ İngiltere’de bulunuyor. Yaklaşık 10 tanesi Leicester Üniversitesi’nde.”

Times bu öğrencilerden altısıyla görüşmüş. Gazete, bu öğrencilerden bazılarının hâlihazırda veya önceden Gülen Hareketi’nden olduğunu ya da bu hareketle bağlantılı kurumlarla ilişkilerinin olduğunu kabul ettiklerini ancak darbe girişimiyle alakalarının olmadığını ve girişimi desteklemediklerini söylediklerini belirtiyor.

Bazıları ise hükümet karşıtı görüşleri nedeniyle hedef alındıklarını düşündüklerini söylemiş.

Bir öğrenci gazeteye, “Hükümete muhalif biri olduğumu biliyorlar. Gülen Hareketi’yle doğrudan bir ilişkim veya bağlantım yok. Sadece bunu bir bahane olarak kullandılar” demiş.

Gazete, Londra’daki Tük Büyükelçiliği’nin konuyla ilgili yorum yapmadığını belirtiyor.

2030510cookie-check‘Türkiye, İngiltere’deki 30 öğrencinin bursunu kesti’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.