Türkiye koronavirüse hazırlıklı ama…

Uzmanlara göre Türkiye koronavirüs konusunda gerekli önlemleri aldı. Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Bilim Kurulu doğru çalışmalar yapıyor. Hekimler ve hastaneler hazır. Tek eksik, halkı bilgilendirmekte geç kalınması.

Dünya Sağlık Örgütü, Çin’de ortaya çıkan ve şu ana kadar 23 ülkede görülen koronavirüsle ilgili olarak küresel acil durum ilan etti. Buna göre örgüt, insanları salgının sonuçlarından korumak için vaka tespit edilen ülkelere bir dizi önlem dayatabilecek. Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu oluşturdu ve alınan önlemler konusunda zaman zaman kamuoyuna açıklama yapıyor. Peki, Türkiye bu virüsle mücadele konusunda hazırlıklı mı, gerekli önlemler alındı mı? DW Türkçe, konuyu uzmanlarına sordu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Sinan Adıyaman, “Türkiye’de hekimler, hastaneler buna hazır” diyerek, Sağlık Bakanlığı’nın da alınması gereken önlemleri aldığını söyledi. Klinik Mikrobiyoloji Uzman Derneği Başkanı Prof. Selda Erensoy da “Biz hazır olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Prof. Gaye Usluer de, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun, işinin ehli uzmanlardan oluştuğunu ve doğru çalışmalar yaptığını söyledi. Prof. Usluer, “Benim gördüğüm eksiklik, bakanlık yaptığı işlerle ilgili bilgilendirmede geç kalıyor” dedi. (DW)

YAZININ DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiye-koronavir%C3%BCse-haz%C4%B1rl%C4%B1kl%C4%B1/a-52228921

2381980cookie-checkTürkiye koronavirüse hazırlıklı ama…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.