Türkiye turizmi yaralarını Londra’da saracak

Her yıl Türkiye ve KKTC’deki turizm sektörünün çok büyük önem vererek katıldığı World Travel Market (WTM) fuarı, bu yıl 38’nci kez 7-9 Kasım arasında Excel Fuar Alanı’nda yapılacak.

Dünyanın dört bir yanından alıcılarla satıcıların bir araya geleceği uluslararası bir fuar olan WTM ilk iki günü Club üyeleri ile basın mensuplarına, son iki günü ise Club üyelerinin yanı sıra turizm profesyonelleri ve öğrencilere kapılarını açacak.

WTM Londra Turizm Fuarı daha çok piyasada belli bir yer edinmiş firmaların gövde gösterisi haline geliyor. Fuar firmaların pazarda tanınmaları, ülkelerin kendilerini halka tanıtmaları açısından önemli bir konuma gelmiş durumda.

Ülke tanıtımı yapan standlarda ziyaretçilere çok sayıda katalog broşür ve harita dağıtılarak bu sayede standlar başarılı bir şekilde ülkelerini tanıtabilme fırsatı buluyor. Fuara havayolları, oteller, tur operatörleri, seyahat acenteleri, finansman servisleri, medya, gece kulüpleri restoranlar ve ülkelerin turizm bakanlıkları iştirak ediyor. Fuarla ilgili daha fazla bilgiyi WTM’in resmi web sitesi www.wtmlondon.com almak mümkün.

İNGİLİZ TURİST SAYISI DA DÜŞTÜ

Türkiye’yi ziyaret eden İngilizlerin sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 34 oranında düştü.

Temmuz ayında İngiltere’den Türkiye’ye seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 278.000 oldu. İngiltere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na göre geçen yıl aynı zaman diliminde ise bu sayı yaklaşık 422.000’di.

Türkiye’ye her yıl 2.5 milyondan fazla İngiliz turist gidiyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı ülkenin büyük bir bölümüne seyahatin güvenli olduğunu ifade ediyor ancak veriler Türkiye’ye giden İngiliz turistlerin sayısında düşüş olduğuna işaret ediyor.

İngiltere’den Türkiye’ye uçak rezervasyonları da 2015 Ağustos-2016 Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %15 düşmüştü. Toplamda 2016 Temmuz’unda Türkiye’deki İngiliz turist sayısı 2015 Temmuz’una kıyasla 2 milyon daha az gerçekleşti.

WTM’e çıkarma yapacak Türkiye turizm sektörü İngiltere pazarını da canlandırmaya çalışacak.

2008280cookie-checkTürkiye turizmi yaralarını Londra’da saracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.