Türkiye Varlık Fonu “zorda”ki stratejik şirkete ortak olacak

Son torba yasaya eklenen madde ile TVF, corona virüs nedeniyle zor duruma düşen şirketleri satın alabilecek veya bunlara ortak olabilecek.

Çalışma hayatıyla ilgili önemli düzenlemeler içeren torba yasa teklifinde, Türkiye Varlık Fonu’nun virüs sebebiyle zor duruma düşen şirketleri satın alması veya bunlara ortak olmasını kolaylaştıran bir madde de kabul edildi.

Madde, ile TVF’nin bir şirketi satın alması veya ortak olması işlemlerine, Sermaye Piyasası Kanunu ile Türk Ticaret Kanunu’nun bazı hükümlerinden muafiyet sağlanıyor.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yapılan değişiklikle şirket veya şirket tarafından kurulacak diğer şirketler, Türkiye Varlık Fonu ve fon bünyesinde kurulacak alt fonlarının denetim raporlarının Cumhurbaşkanı’na sunum tarihi, haziran ayından ağustosa alınacak.

Türkiye Varlık Fonu’nun, şirketin, alt fonların ve şirketin kurduğu şirketlerin, diğer şirketler üzerinde üçüncü kişilerle birlikte veya tek başlarına kontrolünü sağlayacak işlemlerinde, işlemlerin tarafları, onların doğrudan ve dolaylı ortakları, iştirakleri, bağlı ortaklıkları ile kontrol sağlanan şirketlere de bu işlemlerle sınırlı olmak üzere, Sermaye Piyasası Kanunu’nun “Ortaklıkların önemli nitelikteki işlemleri” ve “Ortaklıktan çıkarma hakkı ve satma hakkı” başlıklı madde hükümleri ile bu kapsamda yürürlüğe konulan ikincil mevzuat uygulanmayacak.

Türkiye Varlık Fonu, şirket ile alt fonlar ve şirketin kurduğu diğer şirketler, tek başlarına veya üçüncü kişilerle birlikte doğrudan/dolaylı olarak bunlar lehine üzerinde hakimiyet tesis edilen şirketlere ve bu hakimiyetin tesisine ilişkin işlemlerle sınırlı olmak üzere bu işlemlerin taraflarına, onların doğrudan, dolaylı ortaklarına, iştirakleri ve bağlı ortaklıklarına, Türk Ticaret Kanunu’nun “Hakimiyetin hukuka aykırı kullanılması” başlıklı maddesi uygulanmayacak.

2406910cookie-checkTürkiye Varlık Fonu “zorda”ki stratejik şirkete ortak olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.