Türkiye’deki sendikalardan İranlı işçilerle dayanışma

Hakları için aylardır mücadele eden İran’daki Yedi Tepe (Haft Tapeh) tarımsal sanayi şirketinde çalışan işçilere İletişim-İş, Gıda-İş, Cam Keramik-İş ve Tüm Bel-Sen’den destek geldi.

Grevde olan İran Yedi Tepe Şeker Fabrikası işçileri ellerinde dövizlerle fotoğraf çektirirken.

Hakları için aylardır büyük baskı altında mücadele eden ve uluslararası dayanışma çağrısı yapan İran’daki Yedi Tepe (Haft Tapeh) tarımsal sanayi şirketinde çalışan işçilere Türkiye’deki sendikalardan destek gelmeye devam ediyor. İletişim-İş’in ardından DİSK’e bağlı Gıda-İş, Cam Keramik-İş ve KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen İran’da şeker üretimi yapan Yedi Tepe işçilerinin iki aya yakındır devam eden grevlerini selamladı.

“İRANLI İŞÇİLERİN TALEPLERİ TALEPLERİMİZDİR”
DİSK/Gıda-İş Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Yedi Tepe grevinin, işçilerin yıllarca özelleştirmeleri durdurmak ve haklarını alabilmek için verdikleri mücadelenin sonucu olarak ortaya çıktığı vurgulandı.

Yedi Tepe işçilerinin mücadelesinin İran rejimi tarafından zayıflatılıp yasa dışı ilan edilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “Mücadele eden işçileri ve sendikayı baskı altına alarak hapis ve çeşitli baskılarla yıldırmaya çalışıyorlar. Yedi Tepe (Haft Tapeh) işçilerinin yaşadıkları sorunlara karşı mücadelesi, İran rejimini daha fazla saldırganlaştırmıştır. Yaşanan ekonomik krizlerin sonucunda işçilerin çalışma ve yaşama koşulları zorlaşıyor. Pandemi sürecinde işçileri zorla fabrikaya kapatarak çalıştıran patronlar ‘Ya açlıktan ölürsün ya da çalışırken virüs kaparak ölürsün’den başka bir seçenek bırakmıyor. Bugün İran’daki Yedi Tepe’deki işçilerin ücretlerinin ödenmemesi , ücretlerini istediklerinde de onları hapse atarak mücadelelerini kırmak istemeleri de açlığa mahkum etmek anlamına geliyor” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Gıda-İş Sendikası olarak İran Yedi Tepe işçilerinin mücadelesini ve grevini destekliyoruz. Özel sektörün geri çekilmesi, işten atılan işçilerin geri alınması, işçi örgütlenmesine gölge düşüren emniyet baskısının durdurulması, öncü işçilerin tutukluluklarının ve hapis cezalarının kaldırılması, işçilerin gecikmiş ücret ve diğer haklarının verilmesi ve üretim sürecinin işçi denetimi altında olması talepleri taleplerimizdir.”EVRENSEL

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/411457/turkiyedeki-sendikalardan-iranli-iscilerle-dayanisma

2440610cookie-checkTürkiye’deki sendikalardan İranlı işçilerle dayanışma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.