Tuttomercatoweb.com: Rijkaard Huntelaar’i istiyor!

Teknik direktörlüğe Hollandalı ünlü teknik adam Frank Rijkaard’ı getiren Galatasaray’da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Transfer haberleriyle ünlü tuttomercatoweb.com adlı İtalyan internet sitesinin bir haberine göre Galatasaray gözünü iki ünlü Hollandalı yıldıza dikti.

Tuttomercato, Galatasaray’ın Hollandalı teknik direktörü Frank Rijkaard’ın, sarı-kırmızlı yöneticilere 25 yaşındaki Hollandalı defans oyuncusu John Heitinga ve yine Hollandalı olan 25 yaşındaki forvet oyuncusu Klaas-Jan Huntelaar’ı önerdiğini iddia etti.


– HEITINGA KİMDİR? –

Asıl adı John Gijsbert Alan Heitinga olan Hollandalı defans oyuncusu, 15 Ekim 1983 tarihinde doğdu. Hollanda Milli Takımı ve Atletico Madrid oyuncusudur.

Futbola Ajax takımının altyapısında başladı. A takımla ilk maçını 26 Ağustos 2001 tarihinde Feyenoord’a karşı oynadı.

İlk olarak 2004 yılında ABD ile oynanan maçta milli formayı giyen savunma oyuncusu, bu tarihten itibaren milli takımın değişmez oyuncularından biri olmuştur.

2008 yılının başında İspanyol kulübü Atletico Madrid’e transfer oldu.

Atletico Madrid forması ile bu sezon 27 maça çıkan Heitinga aynı zamanda da 3 gol atma başarısını gösterdi.

– HUNTELAAR KİMDİR? –

Klaas Jan Huntelaar 12 Ağustos 1983 tarihinde doğdu. Hollanda Milli takımının ve Real Madrid’in forvet oyuncusudur.

Kariyerine profesyonel olarak PSV ‘da başlayan Huntelaar, takımın menajeri Guus Hiddink tarafından De Graafschap ve AGOVV ‘a kiralık verildi. Özellikle 2003-04 sezonunda 2. ligdeki AGOVV ‘da 35 maçta 26 gol atarak bütün dikkatleri üzerine topladı.

Bu performansıyla 2006 yazında SC Heerenveen takımına transfer oldu. Burada da iyi futbolunu devam ettiren futbolcu genç yaşına rağmen Hollanda Ligi ‘nin en iyi golcüleri arasına girdi.

Real Madrid Huntelaar’ın gösterdiği performans Ajax’ın da dikkatini çekti ve 2006 Ocak ayında rekor bir fiyatla 9 Milyon € karşılığında transfer edildi.

Devre arasında kulübe gelmesine karşın 17 maçta 16 gol attı.

SC Heerenveen ‘de attığı gollerle birlikte toplamda 33 gol atarak Hollanda Ligi gol kralı oldu.

2007-08 sezununda da 33 gol atarak iknci kez gol krallığı ünvanını kazandı.

2008-2009 Transfer Sezonunda 20 milyon euro karşılıgında Real Madrid’e transfer oldu. Bu sezon Real Madrid takımında 20 kez forma şansı bulan Hollandalı golcü 8 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Maraton.com.tr
İlker Ezibay

724550cookie-checkTuttomercatoweb.com: Rijkaard Huntelaar’i istiyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.