Tutuklu generaller emekli edildi

Yüksek Askeri Şura, Ağustos ayı olağan çalışmalarını, dün akşam tamamladı. Şura’nın dünkü toplantısında, tuğgeneral ve tuğamirallerin terfi, atama ve emeklilik durumları ile tuğgeneral ve tuğamiralliğe terfi bekleyen albayların durumu ele alındı.

Bugün açıklanan kararlara göre çeşitli davalar nedeniyle tutuklu bulunan 40 general ve amiralin hepsi emekli edildi.

Açıklamada 55 general ve amiralin kadrosuzluk, 1 amiralin de yaş haddi nedeniyle emekli edildiği belirtildi. Komutanların görevi 1 Eylül’de sona erecek.

Generalliğe terfi etmemiş subay en fazla 31 yıl görevde kalabiliyor. 31 yılı doldurmayan tutuklu subaylar, soruşturma ve dava süresince emekli edilemiyor. Rütbe bekleme süresini tamamlayan tutuklu generallerin ise 31 yıllık hizmet sınırını aşmış olmaları nedeniyle, emekli edilmelerinin önünde engel yok.

Halen çeşitli davalar nedeniyle 40 general ve amiral tutuklu bulunuyor. Bunlardan 20’si geçen yıl terfi için uzatma kararı alınmıştı. Diğer 20 general ve amiralin terfi uzatma kararı için bir engeli yoktu. Ancak yine de emekli edildiler.

29 General ve Amiral bir üst rütbeye terfi ettirildi.

47 albay, general ve amiralliğe yükseltildi

2. ORDU’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Orgeneral yapılarak 2. Ordu Komutanlığı’na atandı.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük EDOK Komutanlığı’na getirildi.

EDOK Komutanı org. Hüseyin Nusret Taşdeler, YAŞ üyesi olarak atandı. İnternet Andıcı davasında hakkında yakalama kararı bulunan Taşdeler halen GATA tedavi görüyor.

1350960cookie-checkTutuklu generaller emekli edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.