Tuzla sahilindeki kaçak yapılar yıkıldı

Tuzla Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Belediyenin, Hazineye ait ve işgal edilen noktaları tespit ederek, işgali yapan villa sahipleri ve site yöneticilerine, Kıyı Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca 20 gün öncesinden tebligat yaptığı bildirildi.

Açıklamada, site yöneticilerinin ve villa sahiplerinin, tanınan süre içerisinde kaçak yapıları kaldırmadıklarından, Belediyenin, Zabıta, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler müdürlüklerine bağlı ekiplerinin, istinat duvarı, çit ve demir korkuluklarla çevrilerek ”özel mülktür girilemez” tabelaları asılan tenis kortu, basketbol sahası, özel iskele ve kafeteryaları yıktığı belirtildi.

Kıyı Kanunu’na göre ”kamusal alan” niteliği taşıyan, ancak site sakinlerinin ve villa sahiplerinin keyfi olarak işgal ettiği alanlarda yıkımdan sonra yeni imar yollarının açılacağının belirtildiği açıklamada, işgalden kurtarılan sahil bandının, ”1. Etap Çevre Düzenleme ve Bitkilendirme Projesi”yle yeni bir çehreye kavuşturulacağı kaydedildi.

Tuzla’da yaklaşık 25 kilometre olan sahil bandının, bu kaçak yapılar yüzünden sadece 2.5 kilometrelik bir kısmının kullanılabildiğinin vurgulandığı açıklamada, hafriyatlar kaldırıldıktan hemen sonra, hızla uygulamaya konulacak proje kapsamında sosyal tesisler, spor tesisleri, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurlarının oluşturulacağı bildirildi.

Açıklamada, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın şu görüşlerine yer verildi:

”Tuzla Sahili’nde, belki yıkım gibi görünen hadise, aslında bütün vatandaşların kullanımına açılması gereken alanların, işgallerden kurtarılmasıdır. İstanbul Valiliği ve Tuzla Kaymakamlığımızın bilgisi dahilinde yapılan çalışmayla, sahillerimizi tüm Tuzla halkının hizmetine sunmayı düşünüyoruz.

Tuzla sahilleri, yeni dolgu alanlarında yaptığımız çalışmalarımız tamamlandığında, İstanbul’un ender, güzel yerlerinden birisi olacak. Tuzla sahillerinde bir ‘leb-i derya’ alanı oluşturacağız. Bu, Tuzla adına bir ayrıcalık olacak.”

1223440cookie-checkTuzla sahilindeki kaçak yapılar yıkıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.