TV, bebek gelişimini engeller

HAMBURG: Doktorlar için Almanca dergiye göre , televizyon, temel olarak, bebeklerin beyinleri için iyi değildir.


Neu-Isenburg-tabanlı dergi,  bebekler için tasarlanan  özel televizyon programları ve DVDlerin bile beyin gelişimini  desteklediğini iddia etmesinin  tersine çocukların beyinlerine  daha zararlıdır, dedi.


Beyin  araştırmacısı Professor Manfred Spitzer of Ulm.’ın çalışmasınına bağlı olan rapor,  bebekler televizyondan zararlı bir şekilde öğrendi, dedi.  Rapor, bebekler imgelerin akışını ve ölü kutudan yayılan gürültüleri  işleyemez, dedi.


Spitzer, 9 aylıktan 12 aylığa kadar bebeklerin bir grubuna Çinçe’de hikayeler okunurken, aynı yaştaki bebeklerin diğer bir grubuna  televizyondan aynı hikayeler dinletildiği  bir Amerikan çalışması gösterdiğini söyledi.


İlk gruptaki çocuklar, 2 ay sonra Çince sesleri tanıyabildi, fakat TV grubundakiler hiçbir şey öğrenmedi. Beyin araştırmacıları, bir bebeğe kardeş veya daha büyüğünün okuması  televizyon ile yer değiştirilmesinin tehlikeli olduğunu söylüyor.


1000 ailenin yaşları 8 ve 16 aylık arasındaki küçük çocuklara sık sık okunduğu diğer bir çalışmaya göre, o çocuklar ortamadan %8 daha çok kelime bildi.


Bebekler için “bebek TV” veya DVDler seyreden  çocukların kelime dağarcığı %20 daha azdı. – DPA


*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den   çevrilmiştir.
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]

705240cookie-checkTV, bebek gelişimini engeller

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.