Twigg’den Türk öğrencilerine proje

Türkçenin İngilizceden sonra en çok konuşulan dil olduğu gerçeğinden hareketle, Türk çocukların eğitim seviyelerini yakından izlediklerini aktaran Twigg, GCSE ve A Level sınavlarında başarısız olan Türk çocuklara yönelik bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.


İşçi Partisi Bölge Başkanı Tahsin İbrahim ve Veznedarlık görevi üslenen Hakkı Tilki’nin organize ettiği Twigg’e destek gecesine çok sayıda İşçi Partili Türk katıldı.


Partinin bölgedeki kilit isimlerinden birisi olan Tahsin İbrahim, Türklerin Enfield-Southgate bölgesindeki en kalabalık etnik azınlık olduğuna dikkat çekerek, iktidardaki İşçi Partisi’nin göçmenlere karşı muhalefet partilerine oranla daha ılımlı bir politika izlediğini savundu. Okullardan sorumlu devlet bakanlığı görevini yürüten Stephen Twigg’in, başta Türkler olmak üzere etnik azınlıklarla sıcak ilişkiler kurduğunu ve sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydeden İbrahim, Türk seçmenlere Twigg’i ve İşçi Partisi’ni destekleme çağrısında bulundu.


TWIGG’DEN TÜRK ÇOCUKLARINA PROJE
Gecede gazetemize özel bir demeç veren MP Stephen Twigg ise, Türk toplumun bölgedeki en kalabalık etnik azınlık olduğunu vurguladığı açıklamasında toplumun eğitim sorunlarıyla yakından ilgili olduğunu belirtti.


Okulardan sorumlu bakan, hafta sonu Türk okulllarında eğitim gören çocukların başarı seviyelerinin arttığını gözlemlediklerini kaydederek, bölgedeki devlet okullarında Türkçe derslerin okutulmasına ilişkin çalışmalarını yaygınlaştıracaklarını bildirdi. Tottenham White Hart Lane School’da Fen Bilgisi derslerinin Türkçe olarak verildiğini ve bunun öğrencilerin başarı seviyesini arttırdığına dikkat çeken Stephen Twigg, ilk aşamada ana dilde verilen eğitimin kademeli olarak İngilizce uygulanmasının sağlıklı sonuçlar verdiğini anlattı.


Edmonton’da bulunan Churchfields okulunda, Fransızca ve Türkçe ek derslerin verildiğini de hatırlatan Twigg, bu uygulamanın diğer okullarda da gündeme gelebileceğini söyledi.


SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR


2001 seçimlerinde İşçi Partisi listesinden parlementoya giren ve Okullardan Sorumlu Devlet Bakanlığına getirilen Stephen Twigg’i destek gecesine, Middlesex Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Meri Tilki, CTP Londra Dayanışma Derneği yöneticilerinden Niyazi Enver, Enfield Belediyesinin Türk meclis üyeleri Ahmet Karahasan ve Ahmet Öykener ile İşçi Partisi milletvekili adaylarından Ayfer Orhan’ın aralarında bulunduğu kalabalık bir grup katıldı. 

778670cookie-checkTwigg’den Türk öğrencilerine proje

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.