Twitter çılgınları Kaş’ta buluşacak

Kaş’ın da aralarında olduğu 300’den fazla dünya kentinde düzenlenen Twitter festivali, 25 Mart’ta başlayacak. Dünyanın değişik ülkelerinden birbirini tanıyan gönüllü organizatörler eşliğinde gerçekleşecek organizasyonla Twitter çılgınları 24 saat boyunca Twestival’i kutlayacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonla Twitter’ın dünya çapındaki her kullanıcısının, yerel ve global bağış toplaması sağlanıyor. Etkinliğin Kaş ayağına ev sahipliği yapan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, organizasyonun dünyada ihtiyacı olan insanlara katkı yapmasının yanında Kaş turizmini de olumlu etkileyeceğini söyledi.

55 SU KUYUSU AÇILDI

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Twestival’le, Etiyopya, Hindistan ve Uganda’da toplam 55 su kuyusu açıldı ve 17.000 çocuğa ömür boyu içme suyu sağlandığı açıklandı. Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, 2009’da hem global hem de yerel olarak İstanbul’da da düzenlenen Twestival’lerde Charity Water ve TODEV (Türkiye Otistikleri Destekleme ve Eğitim Vakfı) desteklendiği belirtildi.

MADONNA’NIN DESTEKLEDİĞİ KURULUŞA BAĞIŞ TOPLAYACAKLAR

Bu yıl düzenlenecek etkinliğin de tüm dünya kentleri için iyilik yarışına sahne olacağının vurgulandığı açıklamada, “Hazırlıkları devam eden etkinlikte tüm dünyada olduğu gibi elde edilen gelirler ‘twitter üzerinden sosyal farkındalığı arttırma’ amacıyla 2010’da Madonna’nın da destekçisi olduğu Concern Worldwide için bağış toplayacak” ifadelerine yer verildi.

SANAL ORTAMDA GERÇEK YARDIM HAREKETİ

Hareketin lideri Amanda Rose, bu hareketin dünya çapında bu kadar pozitif karşılanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bu tip sosyal sorumluluk aktiviteleri, sanal dünyada tanımadığımız insanlarla bir araya gelmek ve böylece yardıma muhtaç vakıflara bağış toplamak için çok faydalı oluyor. Twestival yüzde 100 gönüllüler tarafından yapılmakta ve tüm gelirleri seçilen vakfa aktarılmaktadır. Bu sayede binlerce hayat üzerinde pozitif bir etkimiz oluyor” diye konuştu.

Twestival, Londra, Paris, New York, San Francisco, Toronto, Vancouver, Edinburgh, Frankfurt, Amsterdam, Beijing, Sidney, Melbourne ve Lima gibi pek çok dünya kentinde kutlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.twestival.com. www.kas.twestival.com

1501010cookie-checkTwitter çılgınları Kaş’ta buluşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.