Tüzmen, anti-küresel eylem mağduru

Bu arada, güvenlik kuvetleri, bakanların kongre merkezinden çıkmasını engelledi. Kongreye katılan delegelerin kaldığı oteller ile Kongre Merkezi güvenlik güçlerince kontrol altına alındı. Konferans merkezinde yaklaşık 4 saat mahsur kalan bakanlar feribotla tahliye edilmeye başlandı.


PROTESTOCULARLA POLİS ARASINDAKİ ÇATIŞMA


Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) toplantılarına evsahipliği yapan Hong Kong’da protestocular ile güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmalar alevlendi. Güney Koreli çiftçilerin, Güneydoğu Asyalı grupların ve Avrupalı eylemcilerin destek verdiği protesto gösterileri sırasında çıkan olaylar, toplantıların 5. gününde hızını artırdı ve polis ile eylemciler arasında, ülke yetkililerinin bir araya geldiği bina yakınlarında çatışma çıktı.


Olay yerindeki Reuters muhabiri, protestocuların, toplantı merkezine ulaşmak için polis engelini geçmeye çalıştıklarını, bazı polislerin geri çekilmek zorunda kaldığını söyledi. Muhabir, protestocuların binaya 30 metre kadar yaklaştıklarını, bina önünde yüzlerce polisin konuşlandığını belirtti. DTÖ’nün, ülkeler arasındaki ticari engelleri kaldırma çabasının protesto edildiği gösterilerde, küreselleşme karşıtı Fransız çiftçi Jose Bove de boy gösterdi.


Hong Kong’a girişine izin verilmeyen Bove, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, Hong Kong’a girişine izin verilmediğini ve geri gönderileceğini söylemişti.


Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığının tahmin edildiği küreselleşme karşıtları, gösterilerinde yer yer barikatlar kurdu. Hong Kong’da olaylar nedeniyle, yollar trafiğe kapatılırken, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Halen gösterilerin sürdüğü Hong Kong’da, polis helikopterlerinin sürekli uçtuğu, göstericilerin güvenlik güçlerince etrafının kuşaltıldığı ve olayların kontrol altına alındığı görülüyor.


Hong Kong’ta 13 Aralık’ta başlayan toplantıların yarın sona ermesi bekleniyordu.

1027060cookie-checkTüzmen, anti-küresel eylem mağduru

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.