UAEK üyesi 5 ülke, İran için Londra’da

ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya temsilcilerinin 26 Şubat Pazartesi günü İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya geleceği bildirildi.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns’ün, pazartesi günü, Rus, Çinli, İngiliz, Fransız ve Alman muhataplarıyla görüşmek üzere Londra’ya gideceğini söyledi.


Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Muhammed El Baradei’nin, “İran’ın BM Güvenlik Konseyinin 1737 sayılı kararının hiçbir gereğini yerine getirmediğini” bildirdiği raporu, BM Güvenlik Konseyine gönderilmişti.
İran yönetiminin, Güvenlik Konseyinin taleplerini dikkate almayarak ülkedeki nükleer tesislerinde uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret edilen raporda, “İran’ın anlaşmalar uyarınca UAEK ile yapması gereken şeffaf işbirliğine de uymadığı” belirtiliyor.


ABD, İngiltere ve Fransa, raporun sunulmasından sonra İran’a ek yaptırımlar uygulanmasından yana olduklarını belirtmişler, Almanya görüşmelerin sürmesinden yana tavır almış, Çin ve Rusya yorum yapmamıştı.
 
 

799820cookie-checkUAEK üyesi 5 ülke, İran için Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.