Uçak pistten çıktı; 153 ölü

İspanya'nın başkenti Madrid'de bir yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 153 yolcu hayatını kaybetti. Havaalanında bulunan Bayındırlık Bakanı Magdalena Alvarez düzenlediği basın toplantısında, yolcu uçağında ölenlerin sayısının 153'e yükseldiğini, yaralı sayısının 19 olduğunu belirtti. Alvarez, yaralılardan ikisinin kimliğinin henüz tespit edilemediğini kaydetti.

UÇAKTA TÜRK YOLCU

Düşen uçakta bulunan Türk yolcunun, Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği İkinci Başkanı Mustafa Erdil olduğu öğrenildi. Daha önce yapılan açıklamalarda, düşen uçaktan bilet aldığı belirtilen ve ismi Mehmet Erdil olarak açıklanan kişinin Mustafa Erdil olduğu kesinleşti. Erdil'in kardeşi Hayri Erdil, Mustafa Erdil'in dün sabah 06.00 uçağıyla günübirlik bir iş toplantısı için İspanya'ya gittiğini, aynı gün 13.00 uçağıyla dönüş yapmasını beklediklerini söyledi. Ancak kardeşiyle havaalanındayken telefonla görüştüğünü, uçağın 1.5 saat rötar yaptığını, saat 14.45 uçağıyla hareket edeceğini söylediğini dile getiren Erdil, ''Kendisinin uçak listesinde adını teyit ettim. Şu ana kadar açıklanan 25 yaralı arasında ismi yer almıyor. Biz de bekleyiş içindeyiz'' dedi.

AÇIKLANAN LİSTEDE DE ADI VAR

Düşen uçakta bir Türk'ün bulunduğu ve adının Mustafa Erdil olduğu resmiyet kazandı. Spanair tarafından açıklanan 166 kişilik yolcu listesinde Mustafa Erdil adlı bir Türk vatandaşının da yer aldığı duyuruldu. Spanair, 153 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı uçak kazasında kimlik tespitlerinin birçok yolcuda yapılamamasından dolayı ölenlerin isimlerini henüz açıklamadı. Kazası sonrası açıklanan yolcu listesinde 2'si bebek toplam 22 çocuk bulunuyor. Spanair tarafından açıklanan 162 kişilik yolcu listesinde, İspanyol yolcuların dışında Türk vatandaşı Mustafa Erdil'in ismi de yer alırken Alman, İsviçreli, Şilili ve Afrikalı yolcuların da bulunduğu görüldü. Bu arada, 153 kişinin öldüğü ve 19 kişinin yaralı bulunduğu kazada, 2 kişinin kayıp gözüktüğü kaza bölgesinde arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

Madrid'deki Barajas havaalanında kalkış sırasında düşen Spanair'e ait uçağın kara kutusunun bulunduğu bildirildi.

Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saat rötarlı kalktığı da kaydedildi.

Bu arada Madrid Barajas Havaalanı'ndaki pistlerden birinin uçuşa açıldığı, ancak çok sayıda uçağın kalkış için beklediği bildirildi.

KAZANIN NEDENİ, MOTORLARDAN BİRİNİN YANMASI OLABİLİR 
 
İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas havaalanında dün 153 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı uçak kazasına, uçağın motorlarından birinin yanmasının neden olduğu tahmin ediliyor. 

İspanya Bayındırlık Bakanı Magdalena Alvarez, Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saatlik rötarla ikinci kalkış denemesinde düştüğünü, kaza ile ilgili soruşturma komisyonu kurulduğunu açıkladı. 

Yetkililer, kara kutusu bulunan uçağın, büyük olasılıkla kalkışı sırasında sağ taraftaki motorlardan birinin yanması ve bunun kalkışını engellemesi yüzünden düştüğünü öne sürüyor. 

İspanyol basınında yer alan haberlerde de, uçağın kalkıştan çok kısa bir süre öncesinde teknik bir arızadan dolayı reziyondan geçirildiği belirtildi ve yetkililerin henüz bu teknik arızanın ne olduğunu aydınlatmadığı ifade edildi.

1177000cookie-checkUçak pistten çıktı; 153 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.