Uçakta içki tartışması başladı

İstanbul’dan Trabzon’a uçakla giden eşinin yanına oturan yolcuya içki verildiği ve bu kişinin sarhoş olup eşini rahatsız ettiğini iddia eden Hasan Kanber, Ulaştırma Bakanlığı’na başvurdu.

Sabah Gazetesi’nden Murat Alhan’ın haberine göre; Bakanlığın 6 Nisan’da Kanber’e ilettiği yazı, uçaklarda içki satışıyla ilgili resmi bir izin olmadığını ortaya koydu. Hukuki boşluğu fark eden bakanlık da Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPK) ile bağlantıya geçti, bu konuda taslak hazırlanmasını istedi.

Evli ve iki çocuk annesi Zübeyde Kanber, geçen ocak ayında özel bir havayoluna ait uçakla İstanbul’dan Trabzon’a dönerken, yanında oturan erkek yolcunun içki servisinin ardından sarhoş olduğunu etrafa rahatsızlık verdiğini belirterek, hostesleri “içki verilmemesi” konusunda uyardı. Ancak servis devam etti. Bunun üzerine Trabzon’a indiğinde yaşadıklarını Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nden emekli olan eşine anlattı.

‘ŞİKÂYET GELİNCE ÖĞRENDİK’

Eşi Hasan Kanber ise uçaklarda içki servisi ve satışıyla ilgili hukuki bir düzenlemenin olup olmadığı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na 17 Ocak 2010’da dilekçe yazdı. Bakanlık, dilekçeyi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve havayolu şirketine iletti.

Dilekçenin yanıtı yaklaşık üç ay süren yazışmaların ardından Ulaştırma Bakanlığı’na bildirildi.

Bakanlığın 6 Nisan’da Kanber’e ilettiği yazıda, “Uçaklarda içki satışıyla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce satış ve servis izni bulunmamaktadır” denildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri de ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, “Hukuki alt yapının olmadığını bu şikâyetle öğrendik” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bağlantıya geçtiği TAPK, havayolu şirketlerine “içki servisi ve satışıyla” ilgili belge verilmesi konusunda taslak hazırlamaya başladı. TAPK Hukuk Müşaviri Ayşe Ozandı da SABAH’a yaptığı açıklamada, taslağın kısa sürede tamamlanacağını ve yönetmeliğin yürürlüğe gireceğini vurgulayarak, “Uçaklarda içki servisi ve satışıyla ilgili bugüne kadar herhangi bir düzenleme yoktu. Şimdi bunu ortadan kaldırıyoruz” dedi. (Gerçek Gündem)

1241460cookie-checkUçakta içki tartışması başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.