UBP’nin ÖRP ve DP ile gereksiz gerginliği

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Ulusal Birlik Partisi adayı Başbakan Derviş Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na biraz daha yaklaştığını gözlemliyoruz. Ne var ki, bu süreçte UBP’nin yaptığı yanlışlıkları da görmezden gelemeyiz. Deyim yerindeyse, bazı UBP kurmayları, Başbakan Derviş Eroğlu’nun seçimi kazanmaması için elbirliğiyle çalışıyorlar.

UBP için “çantada keklik” görülen Cumhurbaşkanlığı seçimleri, nasıl oluyor da sıkıntıya girmeye başladı? Bu yazının konusu, işte bu hataları ve vizyonsuz politikaları eleştirmektir. UBP adayı Başbakan Derviş Eroğlu da bu yazıyı okurken şunu bilmelidir ki, “Gerçek Dost, Acı Söyler.”

Öncelikle şunu belirtmekte yarar vardır. Başbakan Eroğlu’nun seçimde olası rakibi olacak Cumhurbaşkanı Talat, uzun zamandır sıkıntı içinde görülüyordu. Son zamanlarda ise Cumhurbaşkanı Talat’ı keyiflendiren olaylar olmaya başlamış ki, keyfinin yerinde olduğu duyumlarını alıyoruz. İşte bu durum, bu yazının konusuyla ilgilidir.

Cumhurbaşkanı Talat’ın keyfini yeniden kazandıran olaylar, büyük olasılıkla, Başbakan Derviş Eroğlu’nun kurmaylarının acemi ve düşüncesizce politikalarıdır.

Güzelyurt bölgesinde afet yönetiminin başarıyla yürütülmesi ise UBP’ye bu bölgede oy kazandıracak diye düşünüyorum.
Ancak, seçimlere az bir zaman kala bazı uygulamalar, Eroğlu’na verilecek desteği azaltmaya başladı. Örneğin, seçim sürecinde başta KTHY ve DAÜ’de yapılmaya çalışılan bazı operasyonlar ile binlerce insanı küstüren Eroğlu ekibi, özellikle Karpaz bölgesinde işten çıkarmalar ile büyük destek kaybı yaşayacağa benziyor.
ÖRP ziyaretinde Başbakan Eroğlu’nun da bilgisine getirilen konuda Eroğlu’nun da sıkıntılı olduğu gözlerden kaçmıyor. Seçime 2 aydan az bir zaman kala işten çıkarmalar, partizanca davranışlar, “ben yaptım oldu” türü yaklaşımlar asla başarılı sonuçlar getirmez. Yıllardan bu yana UBP’nin seçmen tabanı olan kırsal kesimlerde birkaç kişinin bile işinden durdurulması, çok sayıda seçmeni küstürerek rakip adaya oy kaymasına neden olacaktır. Acaba bunu hesap etmiyorlar mı?

Seçimde DP ve ÖRP tabanının UBP adayı Başbakan Eroğlu’na destek vereceği hesaplanırken, Cumhurbaşkanı Talat’ın DP ve ÖRP’ye daha fazla ilgi göstermesi ve bu partilerin açık ya da gizli desteğini alma noktasına ulaşması, UBP açısından tam bir hayal kırıklığıdır. Başbakan Eroğlu’nun iki partiyi ziyaret etmesi ise çok yerinde bir davranış olmuştur. Seçimleri çantada keklik görerek diğer partilerin tabanlarını küçümserseniz, bunun hesabını seçim sandığında fazlasıyla alırsınız.

Eroğlu ekibinin bir başka hatası, yaptığı yanlış hesaplar ile seçmen tabanı asla UBP’ye oy vermeyecek parti ve örgütlere yönelinmesidir. Burada neyi kastettiğimi Sayın Eroğlu ve ekibi çok iyi bilmektedir. Küçük siyasi hesaplar uğruna ÖRP ve DP tabanını karşısına almanın sonuçları ağır olabilir. ÖRP ve DP liderleri ve kurmaylarıyla yaşanan sorunlar ve sıkıntılar, bu partilerin tabanlarını göz ardı etmek, bu partilerin işe aldığı kişileri işten uzaklaştırmak ve sorunlarına duyarsız kalmak biçimine dönüşürse, bu tabandan oy almayı hayal bile etmek zordur. Zamanlama, başarıya götüren en önemli unsurdur.

Seçimler öncesinde DP ve ÖRP seçmenlerini küstürmeye ve Başbakan Derviş Eroğlu’na oy vermemeye iten nedenler yaratmakta geri kalmayan “çokbilmiş” bazı UBP kurmayının (!), Başbakan Eroğlu’na CTP’den daha çok zarar verdiği görülmeli ve bunlar geri çekilerek Başbakan Eroğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde daha fazla zarar vermeleri engellenmelidir.

İşin özü, UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan kurmayları, bir vizyon ve politika benimsemiş görünmüyor ve sadece klasik seçim taktikleriyle ipi göğüslemeye hazırlanıyorlar. Umarım başarılı olurlar. Ancak, her geçen gün yeni bir yanlış ile bir çuval inciri berbat etmek üzere oldukları konusunda kendilerini iyi niyetle ve dostça uyarıyorum.

Benden söylemesi …

671260cookie-checkUBP’nin ÖRP ve DP ile gereksiz gerginliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.