Çubukçu: Şiddete uğradım

Kadına şiddeti lanetlediğini söyleyen Bakan Çubukçu, “Dilini koparırım’ demek şiddet dilidir. Bu hangi milletvekiline yapılırsa yapılsın herkesin karşısında durması lazım” dedi Bakan Çubukçu’nun açıklamaları şöyle:

“Yaşanan hadiseler son derece üzüntü verici. Bilindiği gibi; Özlem öğretmen Kocaeli’nin Gebze ilçesinde öğretmenlik yaparken eşinden şiddet gördüğü gerekçesi ile boşanıyor ve eşinin şiddetinden kaçmak için Adana’ya tayin istiyor. Eski eşi, onu takip ediyor ve okulunda öğretmenimizi bıçakla yaralıyor. Dün yoğun bakımdan çıktığından görüştük, bu durumun öğrencilerinin yanında gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük bir üzüntü içerisindeydi ve gururu kırılmıştı. “Öğrencilerimin yüzüne nasıl bakacağım?” dedi.

Kadınlar utanmasınlar mücadele etsinler

“Benim yılladır mücadele ettiğim konu; kadınlar şiddete uğradığında utanmasınlar, mücadele etsinler. Asıl utanması gereken o şiddeti uygulayanlar… Hocam bu asla sizin utanacağınız bir şey değil, bu çirkin saldırıyı yapan utansın” dedim.

Şiddet eğitimlerine başlıyoruz

“Bir kadının, en çok güvendiği insanlar tarafından şiddete uğraması o kadar büyük bir psikolojik etki yaratıyor ki, bu zihniyetle mücadele etmek boynumuzun borcu. Biz de kurumumuz içinde şiddetle mücadele konusunda eğitim çalışmalarına başlıyoruz. 60 bin öğretmeni şiddet konusunda eğiteceğiz. Ahmet Duran Bulut, Balıkesir’de katıldığı bir toplantıda benim “çift dilli eğitime” yönelik açıklamam olduğu düşüncesinden bir konuşma yaptı. Kendisi dün aradı, “Bir hanımefendi bakana bunu yapmamam gerekirdi” dedi ve özür diledi. Ne kadar gerekçelerimiz olursa olsun, ne kadar duru izah edecek cümleler kurarsak kuralım, böyle bir cümlenin sarf edilmiş olduğu gerçeğini değiştirmiyor.”

Kimse ağzını açmadı

“Maalesef siyasette üslup konusunda ahkam kesenlerden hiçbiri bu konuda ses vermedi. Ben burada kadın vurgusunu da yapmadım. Bir milletvekili, bir bakana “Ağzını koparırım” diyor. Şiddet sözleri ile ben siyasi çizgimden vazgeçecek değilim. “Devletin dili de, eğitim dili de Türkçe’dir” diye defalarca açıklama yaptım. Bunlara karşı mücadelemiz şiddet dili mi olacak?”

Vatan

İLGİLİ HABER: Çubukçu’ya: Koparırım senin dilini

1282500cookie-checkÇubukçu: Şiddete uğradım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.