“Uçak bileti fiyatları yüzde 50 artabilir”

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), koronavirüs salgını nedeniyle büyük ölçüde duran hava yolu taşımacılığının yeniden başlamasıyla, ilk etapta uçak bileti fiyatlarının düşeceği, ancak fiyatlarda daha sonra yüzde 50’den fazla artış olabileceği uyarısında bulundu.

IATA ayrıca hava yolu şirketlerinin bir an önce uçuşlara başlamak istemesinin, kapasitenin üstünde uçuş yapılmasına neden olabileceğini belirtti.

İlk etapta yolcuların talebinin düşük olacağı tahmin ediliyor.

Sosyal mesafe kuralları gereği uçuşlara, orta koltukların boş bırakılması gibi yeni düzenlemeler getirilebilir. Bunun da uçak bileti fiyatlarının artmasına neden olması tahmin ediliyor. IATA’nın tahminine göre bu artış, yolcu taleplerinin normale çıkmasının ardından, yani en erken 2021’de yaşanabilir.

THY’NİN PLANI

Öte yandan koronavirüs salgını nedeniyle iç ve dış hat seferlerini durduran THY’nin, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan uçuş planlamasının taslağı oluşturuldu. İç hat uçuşlarını Haziran ayında başlatmayı amaçlayan THY, dış hatlardaysa Haziran’da ilk olarak 19 ülkede 22 noktaya uçuş yapmaya başlayacak. Kademeli olarak başlayacak olan dış hat uçuşlarında ilk etapta haftalık 75 sefer yapılacak.

2412900cookie-check“Uçak bileti fiyatları yüzde 50 artabilir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.