UEFA’da şike zirvesi

UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentindeki genel merkezinde yapılan toplantıya Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Hırvatistan, Almanya, Macaristan, Slovenya, İsviçre ve Türkiye’nin futbol federasyonu temsilcileri çağrıldı.

Toplantıdan önce açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener, federasyonlar olarak, UEFA’dan konuyla ilgili daha fazla bilgi istediklerini belirtirken, Almanya Futbol Federasyonu temsilcisi Wolfgang Niersbach ile Belçika’dan Jean-Marie Philips, açıklama yapmaktan kaçındı.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino başkanlığındaki toplantının 5 saat sürmesi bekleniyor.

Toplantıda Türkiye’yi, Güvener’in yanı sıra TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Reşat Bostan temsil ediyor.

BAŞSAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Spor Toto Teşkilat Başkanlığının suç duyurusu üzerine, Türkiye liglerindeki 3 futbol karşılaşmasında ”şike” yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 5 kişi hakkında, ”suç örgütü kurmak” ve ”şike yapmak suretiyle haksız kazanç sağlamak” suçlarından cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, 2008 yılının Aralık ayında oynanan Torbalıspor-Mustafakemalpaşa, Bulancakspor-Ünyespor ve Ceyhanspor-Batman Petrolspor maçlarında, adı geçen kişilerin şike yaptığı veya yaptırttığı iddia edildi.

Dilekçede, bu kişilerin, bahse konu maçlarla birlikte İngiltere Ligi’nden banko tabir edilen bir maçı yazdıkları kuponlar ile 500 misli, 300 misli ve 200 misli gibi rakamlarla iddia oyunu oynadıkları ileri sürüldü.

Konuya ilişkin olarak ilk önce Futbol Federasyonu’na başvurulduğu, ancak federasyonun ”somut delil olmadığı” gerekçesiyle herhangi bir ceza tayinine yer olmadığına karar verdiği anımsatılan dilekçede, UEFA tarafından da bu maçlara ilişkin inceleme başlatıldığı iddia edildi.

Suç duyurusu dilekçesini işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

KONUNUN SIKI TAKİPÇİSİYİZ

Amatör Küme’de mücadele eden Aydınspor’un kulüp başkanı Ufuk Gezeroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmanın sıkı takipçisi olduklarını söyledi.

Gezeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusuna konu olan maçlardan birinin Torbalıspor-Mustafakemalpaşaspor müsabakası olduğunu, kendilerinin de o dönem bu grupta yer aldığını kaydetti.
Gezeroğlu, şöyle konuştu:

”Bu konunun sıkı takipçisiyiz. Zira o sene ligden düşerek mağdur olduk. Ama o sene kendi hatalarımızla ligden düştük. Hiç kirli olayın içine girmedik. Aydınspor şimdi amatör kümede. Bu olay farklı boyutlara taşınıyor. O sene, bu iki takımın da yer aldığı ligden düştüğümüz için bir hak arama durumumuz ortaya çıktı. Bu da Aydınspor’un yeniden lige alınmasıdır. Gelişmeleri yakından izliyoruz

726280cookie-checkUEFA’da şike zirvesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.