UFO sahtekarlarına dikkat!

Prof. Dr. Demircan, yaptığı yazılı açıklamada, son olarak bazı özel televizyon kanallarında, İstanbul’daki Kumburgaz’da 13-17 Mayıs 2009’da çekilen ve UFO’ya ait olduğu öne sürülen görüntülere sık sık yer verildiğini belirtti.

Bu görüntüleri konuyla ilgisi olmayan kişilerin yorumlamasının oldukça yanlış olduğunu ifade eden Demircan, şunları kaydetti:

“Son günlerde televizyon kanallarında hiçbir yeni ve doğru bilgi içermeyen, toplumu yanlış yönlendiren, çağdaş gelişmeyi engelleyen, bilim ve mantık dışı programların arttığını üzüntüyle izliyorum. UFO’ları uzaylıların araçları olarak lanse eden, gece karanlıkta çekilmiş, ışıklı her görüntüyü UFO olarak gösteren, uzaylıların akın akın dünyayı ziyarete geldiklerini söyleyen hiçbir uzmanlık alanı olmayan açıkgöz, sahtekar ve bilgisiz insanlar ekranlarda boy gösteriyor.”

Demircan, bir UFO uzay araştırma merkezinin bu konuda uluslararası kongre düzenleyeceğini web sayfasından duyurduğunu ancak kongreye katılacağı bildirilen kişilerin ilgili alanlarda bilim adamı olmadığını savundu.

UFO konusunda doğru bilgilere sahip olmanın optik, fotoğrafçılık, geometri, fizik, meteoroloji ve astronomi gibi alanlarda uzman olmayı gerektirdiğini bildiren Demircan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

“İnsan uzman olmasa da günlük olaylarla ilgili fikir yürütebilir. Ancak teknik konularda, uzman olmayan hiç kimse bana göre ‘Böyle ya da şöyle olabilir’ deme lüksüne sahip değil. Teknik konularda doğrular tektir kişiden kişiye değişmez. Bu doğruları ilgili alanlarda doktora sahibi olanlar bilir ve teknik konular uzmanı olmayan kişilere sorulmaz. Medya, teknik konularda bilgi aktarırken bu gerçekleri bilmek ve bilimsel temellere dayalı olarak daha kritik ve sorgulayıcı olmak zorundadır. Bir teknik alanda konuşacak kişinin uzmanlık alanı mutlaka sorgulanmalıdır. Aksi halde medya, sokakta gördüğü her insanın termodinamik kuantum mekaniği, evrim gibi teknik konularda görüşlerini alıp bu görüşleri doğruymuş gibi topluma aktararak kargaşa yaratıp toplumun doğru bilgilendirilmesini ve gelişimini engellemiş olur.”

1494300cookie-checkUFO sahtekarlarına dikkat!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.