‘Ukrayna ile beraber hareket etmeli’

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, çeşitli temas ve ziyaretler için Türkiye’de bulunan Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyetini kabul etti.


Burada yaptığı konuşmada, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’nun ziyareti sırasında yapılan çalışmalarda özellikle Karadeniz’i serbest ticaret alanı haline getirme konusunda tam bir fikir birliğine varıldığını belirten Tüzmen, ”Bu konuda siz dostluk grubu üyelerine çok önemli sorumluluklar düşüyor. Karadeniz’in bir serbest ticaret alanı haline gelmesi konusunda elimizden gelen çabayı beraberce göstereceğiz” dedi.


Ukrayna ile Rusya arasında enerji konusunda yaşanan sıkıntıya da değinen Bakan Tüzmen, Türkiye olarak bu konuyu yakından takip ettiklerini ve sorunun çözüme kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.


Tüzmen, ”Bu, aslında bizim gibi ülkelerin enerji bağımlılığı konusunda ne kadar hassas olduğunun bir göstergesi de oluyor. Bu konuda da diğer konularda olduğu gibi beraberce hareket etme zorunluluğumuz olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

1027830cookie-check‘Ukrayna ile beraber hareket etmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.