Ukraynalı hacker ABD’ye verilecek

Dünyada 50-60 bin kişinin kredi kartı şifrelerini internet üzerinden kırarak elde ettiği bilgileri farklı kişilere satarak dolandırıcılık yaptığı, ABD tarafından da “erişim kaçakçılığı” suçundan uluslararası tutuklama kararıyla arandığı belirlenen Ukraynalı uluslararası hacker Maksym Y. hakkında, Türkiye’de de kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor.


Antalya Cumhuriyet Savcılığı ve Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, binlerce insanın kredi kartı bilgilerini elde eden ve çeşitli ülkelerdeki uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı yapan kişilere ve suç örgütlerine bu bilgileri sattığı tespit edilen Ukraynalı zanlının, Türkiye’de de bin 200 kişinin kredi kartı bilgilerini elde ettiği yolunda bilgiler bulunduğu kaydettiler.


Yetkililer, soruşturmada, Ukraynalı hackerin Türkiye’de bu yönde faaliyetleri bulunan bazı kişilerle bağlantılı olduğu şüphesinin de bulunduğunu, bağlantılı olduğu kişilerle dolandırıcılık mağduru oldukları sanılan kişilerin tespit edilmesine çalışıldığını bildirdiler.


“EL KAİDE BAĞLANTISI YOK”


Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan zanlının uluslararası tutuklama kararı çerçevesinde 60 günlük iade süresi bulunduğunu bildiren savcılık yetkilileri, Ukraynalı hackerın Türkiye’deki araştırmalar ve gerekli uluslararası işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte ABD’ye verilebileceğini bildirdiler.


ABD’nin uluslararası tutuklama kararı çerçevesinde bir çok ülkede aranırken, geçen hafta Antalya’ya geldiği belirlenen Ukraynalı hackerın yanında bulunan ve kendisiyle birlikte Kemer’deki diskoda gözaltına alınan İsrailli arkadaşının ise savcılık tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.


Yapılan araştırma sonucu, uluslararası erişim suçuyla ilgisi tespit edilemeyen İsrailli M.T’nin, serbest bırakıldıktan sonra ülkesine döndüğü bildirildi.


Savcılık ve emniyet yetkilileri, Ukraynalı zanlının El Kaide terör örgütüne bilgi verdiği yolundaki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını ve bu kişinin terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını bildirdiler.


Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da şu bilgileri verdi:


“Ukraynalı zanlı dünyada bilinen önemli bir bilgisayar korsanıdır. Dolandırıcılık suçundan uluslararası tutuklama kararıyla aranıyordu. El Kaide ile kesinlikle bağlantısı yok. Bu yönde uluslararası bir kayıt da yok. Zanlının, İsrailli arkadaşıyla birlikte ABD ile Türk polisinin istihbarat çalışması sonucu Türkiye’ye geldiği tespit edildi. Sahte kimlik kullanan Ukraynalı zanlı, Türkiye’ye geldikten 5 gün sonra Kemer’de ekiplerimizce yakalandı.”


 

1046300cookie-checkUkraynalı hacker ABD’ye verilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.